Βάζουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το καρότο και το φύλλο δάφνης, να βράσουν, το νερό πρέπει να σκεπάζει τις φακές και λίγο παραπάνω. Μόλις πάρουν βράση κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά έτσι πως είναι.
Αφού περάσει το μισάωρο βράζουμε για 10-15 λεπτά τις φακές. Ανάλογα τις φακές, σε αυτό το σημείο θα τις δοκιμάσουμε, θέλουμε να κρατάνε αλλά να μην είναι άβραστες.
Όταν δούμε ότι οι φακές μας έβρασαν τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και δοκιμάζουμε να μας αρέσει.
Συνεχίζουμε με το σπανάκι, τα καρότα, την πιπεριά, την φέτα, κόβουμε τα ντοματίνια τα αδειάζουμε και βάζουμε κότατζ, τελειώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπαλσάμικο με πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο.
Notes
Δεν λέω ποσότητα στο ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε η να αφαιρέσετε ότι δεν σας αρέσει.Εγώ την έφτιαξα με ότι βρήκα στο ψυγείο μου, βάλτε και εσείς ότι βρείτε στο δικό σας ψυγείο.Μπορείτε να βάλετε ρόκα, ελιές, λιαστές ντομάτες, φέτες πορτοκάλι ακόμα και ρύζι.Αν την φτιάξετε μια φορά, πιστέψτε με θα την φτιάχνετε συνέχεια.Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!