1κ.γ.Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετεή 2 βανιλλίνες
Instructions
Σιρόπι
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει περίπου 10 λεπτά, το βλέπουμε. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο το σιρόπι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι, να κρυώσει τελείως.
Μπακλαβάς
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, να ασπρίσουν να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν, τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Λαδώνουμε το ταψί και κόβουμε τα φύλλα στη μέση αυτό μας βοηθάει πολύ.
Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω, τα λαδώνουμε όλα ενδιάμεσα και επάνω την γέμιση.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα λαδώνουμε ένα - ένα και τα βάζουμε από πάνω.
Στρώνουμε και λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ανάβουμε το φούρνο κάτω αντίσταση και αέρα, στους 180-190 βαθμούς. Κόβουμε τον μπακλαβά όπως μας αρέσει και τον ψήνουμε 45-50 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις ψηθεί ο μπακλαβάς και πάρει χρυσό χρώμα, τον σιροπιάζουμε καυτό.
Κρύο το σιρόπι και καυτός ο μπακλαβάς, δεν τον κόβουμε, τον αφήνουμε να κρυώσει. Ακόμα καλύτερα να τον κόψουμε την επόμενη μέρα, έτσι σιροπιάζεται τέλεια.
Σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό, ταιριάζει τέλεια είναι πεντανόστιμος.
Notes
Η συνταγή αρχικά ήταν με κουπάκι από το γιαούρτι, εγώ τα ζύγισα.Αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά, εσείς μετρήστε τα με το κουπάκι.Το βάζουμε στο ψυγείο πριν το κόψουμε ,γιατί κόβεται πιο εύκολα.Δεν σας έγραψα μέγεθος ταψιού, θα δείτε τα φύλλα και θα καταλάβετε.Μπορείτε να το κάνετε στο ταψί της κουζίνας, διπλασιάζεται τα υλικά.Για περισσότερο σιρόπι, βάλτε 3 κουπάκια ζάχαρη και 2 κουπάκια νερό.Τα γλυκά σας θα γίνουν πιο νόστιμα, αν ψήσετε για λίγο τους ξηρούς καρπούς.Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!