Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι, μόλις πάρει βράσει αφήνουμε 5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Συνεχίζουμε με την γέμιση, ξεπλένουμε και βράζουμε 5 λεπτά το ρύζι το στραγγίζουμε και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες στην άκρη και αυτό.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ και να έχουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα και μετά την χωρίζουμε στα πέντε. Λαδώνουμε το ταψί ανοίγουμε ένα φύλλο και το βάζουμε κάτω να προεξέχει, λαδώνουμε ανοίγουμε δεύτερο φύλλο μπαίνει μέσα στο ταψί σουρωτό.
Πάντα λαδώνουμε το κάθε φύλλο, το τρίτο φύλλο προεξέχει και από πάνω βάζουμε την γέμιση γυρίζουμε το τρίτο φύλλο και λαδώνουμε.
Συνεχίζουμε με το τέταρτο φύλλο μέσα σουρωτό και τελειώνουμε με το πέμπτο φύλλο, γυρνάμε τον κόθρο λαδώνουμε γύρω - γύρω επάνω και χαράζουμε την πίτα, προσοχή όχι μέχρι κάτω.
Ψήνουμε την πίτα στους 190 με 200 βαθμούς περίπου 50 λεπτά, να ροδίσει, ανάλογα τον φούρνο σας και πως σας αρέσει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις βγει η πίτα από το φούρνο την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, κουταλιά - κουταλιά και αφήνουμε να πιει το σιρόπι πριν την κόψουμε.
Notes
Αν θέλετε προσθέστε στην γέμιση κανέλα και καρύδια, εγώ όπως σας είπα δεν την πείραξα.Μπορείτε να βάλετε πιο πολύ γέμιση ή περισσότερο λάδι, αν σας αρέσει, εγώ την έφτιαξα όπως αρέσει σε εμένα.Αν θέλετε να φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε 1 ½ δόση.Μπορείτε να παραλείψετε το σιρόπι αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε στην γέμιση, ½ κούπα ζάχαρη.«Θεία Ελευθερία σε ευχαριστώ πολύ, για την ξεχωριστή συνταγή σου»Καλή επιτυχία σε όποιον την φτιάξει, περιμένω τα σχόλια σας !!