Για να καραμελώσουμε τους ξηρούς καρπούς βάζω σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και μόλις λιώσει και αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά, αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και μετά τα σπάμε στο μούλτι.
Για το παγωτό
Χτυπάμε την φυτική κρέμα 5 λεπτά, συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά - σιγά το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, μόλις φουσκώσει και γίνει αφράτο, είναι έτοιμο, προσθέτουμε την βανίλια, τους ξηρούς καρπούς και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Βάζουμε μεμβράνη σε μια στενόμακρη φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μισό μείγμα. Το άλλο μισό αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε σάντουιτς με μπισκότα πτι μπερ.
Μετά από 5-6 ώρες ή την επόμενη μέρα κόβουμε τα σάντουιτς και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς, περιχύνουμε και το παγωτό προαιρετικά με λιωμένη κουβερτούρα.
Notes
Μπορείτε να φτιάξετε ότι γεύση σας αρέσει, να προσθέσετε ινδοκάρυδο ή φρούτα να το κάνετε σοκολατένιο ή σκέτο μόνο βανίλια.Να προσθέσετε στο μείγμα σπασμένα μπισκότα ή κέικ και να το φτιάξετε σε κουμπωτή φόρμα σαν τούρτα.Σίγουρα θα φτιάξουμε και άλλα παγωμένα γλυκίσματα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!