Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη το μπέικιν και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα, τα κρανμπερι, το ξύσμα και 4-5 κουταλιές αλεύρι από αυτό που έχουμε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα το ηλιέλαιο, το χυμό, τη βανίλια και ένα - ένα τα αυγά, τέλος προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι.
Με μια μαρίζ προσθέτουμε το μείγμα αμύγδαλα- κρανμπερι, μόλις καθαρίσει το μπολ είναι έτοιμο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο πάγκο και χωρίζουμε στα 3 και μετά στα 6, κάνουμε μπαστούνια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Τα πατάμε πάνω λίγο με το χέρι μας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα 20 λεπτά περίπου, βγάζουμε την λαμαρίνα και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
Κόβουμε τα μπαστούνια φέτες λοξά και ξανά ψήνουμε 10 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει, τα γυρίζουμε και από την άλλη και αφήνουμε να ψηθούν άλλα 10 λεπτά.
Notes
Τα φυλάμε σε δοχείο για μπισκότα έτσι μένουν φρέσκα και τραγανά.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας !!