Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα, τη μάγια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε δεύτερο μπολ το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα από το πρώτο μπολ και ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2-3 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά περίπου.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη ένα φύλλο την κάνουμε ρολό και δίνουμε σχήμα στο ψωμί.
Βάζουμε το ψωμί σε μακρόστενη φόρμα κέικ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
Σκεπάζουμε το ψωμί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά στους 210 βαθμούς, να πάρει χρώμα.
Μόλις ψηθεί το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το διατηρούμε κλειστό σε σακούλα τροφίμων.
Notes
Προαιρετικά μετά το ψήσιμο το αλείφετε με λίγο βούτυρο.Αν έχεις κουζινομηχανή, μπορείς να το ζυμώσεις εκεί.Καλή Επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!