Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να την ακουμπάει και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το κέικ
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και την βανίλια, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κάστερ πάουντερ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, το αλεύρι και τέλος το βούτυρο.
Σε άλλο μπολ κόβουμε λεπτές φέτες τα μήλα και τα ανακατεύουμε με τη κανέλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Για τελείωμα
Βάζουμε σε μία στενόμακρη φόρμα του κέικ λαδόκολλα και αδειάζουμε το μισό μείγμα, από πάνω του ρίχνουμε την κρέμα και τελειώνουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο μας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Μπορείτε να φτιάξετε τη κρέμα από το προηγούμενο βράδυ και να τη φυλάξετε στο ψυγείο.Αν θέλετε τα μήλα αντί να τα βάλετε στο μείγμα να τα βάλετε πάνω από τη κρέμα.Μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια.Να τη φτιάξετε σε ταψίΚαλή επιτυχία περιμένω γράψτε μου στα σχόλια αν θέλετε και άλλες συνταγές με μήλα !