Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το ηλιέλαιο, να είναι χλιαρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νισεστέ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την μαγιά, το γάλα και το ξύδι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο.
Μόλις καθαρίσει το μπολ είναι έτοιμη η ζύμη, αφράτη και μαλακή.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη, μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2-3 κομμάτια και ανοίγουμε φύλλο, γεμίζουμε με ότι θέλουμε και κάνουμε ρολίνια ή μπαστούνια.
Τα σκεπάζουμε για 15 λεπτά, αλείφουμε με το διάλυμα αυγού και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, κάτω αντίσταση και αέρα για 30-40 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθος και τον φούρνο μας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για τη γέμιση
Εγώ έφτιαξα μια δόση μικρά και τα γέμισα με φέτα που έκοψα σε στικς.
Και έκανα άλλη μια δόση, έφτιαξα μπαστούνια και έβαλα κέτσαπ μουστάρδα, χωριάτικο λουκάνικο κομμένο στα 4, να είναι λεπτό και μοτσαρέλα που είχα στο ψυγείο.
Και τα συνόδευσα με Πιπερόμελο Ναουμίδη, ταιριάζει τέλεια !!
Notes
Εσείς μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι έχετε στο ψυγείο, ακόμα και με κιμά ή κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει και να προσθέσετε κάποιο τυρί.Μπορείτε να βάλετε μισό αλεύρι ολικής και μισό για όλες τις χρήσεις.Να τα αλείψετε με γάλα αντί για αυγό, να παραλείψετε το σουσάμι αν δεν σας αρέσει.Αν θέλετε να τα ζεστάνετε για να τα φάτε την επόμενη μέρα, απλά τα βάζετε σε σιγανή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.Μπορείτε αφού τα ψήσετε και κρυώσουν να τα τυλίξετε καλά και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας!!