Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το μέλι και 2-3 κουταλιές αλεύρι (από το ζυγισμένο).
Ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.
Αφού περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Μόλις καθαρίσει το μπολ, η ζύμη είναι έτοιμη, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, περίπου 30 με 40 λεπτά.
Σε αλευρωμένο πάγκο αδειάζουμε τη ζύμη και δίνουμε σχήμα στο ψωμί.
Βάζουμε το ψωμί σε στενόμακρη φόρμα με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς, στις αντιστάσεις, ένα τέταρτο περίπου, να ζεσταθεί καλά.
Αλείφουμε με λίγο γάλα τα σπόρια και ψήνουμε το ψωμί 40 λεπτά, περίπου, ανάλογα το φούρνο μας και πως ψήνει. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει 10 λεπτά και το τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη.
Notes
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε διάφορα σπόρια από πάνω και μέσα, σουσάμι ή να το αφήσετε όπως είναι.Διατηρείται μαλακό για μέρες, απλά πρέπει να τα έχετε καλά τυλιγμένο.Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλιά σας εύχομαι να το απολαύσετε !