Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μελομακάρονα.
Στο τέλος σπάμε τα μελομακάρονα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κεικ και βάζουμε το μείγμα, προσθέτουμε και λίγα καρύδια από τα μελομακάρονα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά, περίπου, πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Ελέγχουμε αν ψήθηκε και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει περιχύνουμε με το μέλι τα καρύδια και την κανέλα.
Notes
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κουβερτούρας. Να το καλύψεις με σοκολατένιο γλάσο.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας!!