250γρΤυρί Μασκαρπόνεή Τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
50γρΜπισκόταχωρίς ζάχαρη
500mlΦυτική Κρέμα Γάλακτοςπαγωμένη
8mlΥγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετεή 2 βανιλίνες
Για τη σάλτσα παγωτού
250γρΜύρτιλαφρέσκα
20γρΖάχαρη
10mlΧυμό Λεμονιούή Lime
Instructions
Για τη σάλτσα παγωτού
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα Μύρτιλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, έπειτα χαμηλώνουμε και αφήνουμε 5-7λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως η σάλτσα με τα Μύρτιλα, πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Για το παγωτό
Χτυπάμε την κρέμα τυριού να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάμε χώρια την κρέμα γάλακτος να γίνει σαν γιαούρτι και την προσθέτουμε στη κρέμα.
Ανακατεύουμε με μια μαριζ και προσθέτουμε τη σάλτσα παγωτού.
Αδειάζουμε το παγωτό σε μια παγωμένη φόρμα και βάζουμε ενδιάμεσα σπασμένα μπισκότα.
Αφήνουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει, περίπου 5-6 ώρες.
Σερβίρουμε με σπασμένα μπισκότα και φρέσκα Μύρτιλα.
Notes
Αν θέλεις δεν βάζεις ζάχαρη στα Μύρτιλα ή βάζεις περισσότερη.Βάζεις άλλο φρούτο αν δεν σου αρέσουν τα Μύρτιλα.Τα μπολ και η φόρμα καλό θα είναι να είναι παγωμένα.Μπορείς να βάλεις όποια μπισκότα σου αρέσουν.Να τα σερβίρεις σε χωνάκι ή να τα κάνεις σάντουιτς με μπισκότα.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου !