Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά στη μια μεριά και το αλάτι στην άλλη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το νερό συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις καθαρίσει το μπολ το κλείνουμε με καπάκι και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα βάζουμε αλεύρι πάνω στον πάγκο, αδειάζουμε την ζύμη και την διπλώνουμε 4-5 φορές.
Βάζουμε σε ένα μπολ μια λαδόκολλα αλεύρι ή καλαμποκάλευρο και την ζύμη στο σχήμα που θέλουμε (στρογγυλό ή στενόμακρο), σκεπάζουμε την ζύμη και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς, με την άδεια γάστρα μέσα, μόλις ζεσταθεί ο φούρνος μεταφέρουμε το ψωμί με την λαδόκολλα στην γάστρα.
Ψήνουμε 30 λεπτά με το καπάκι και 15 λεπτά χωρίς καπάκι να ξεροψηθεί, ανάλογα το φούρνο και πως σας αρέσει.
Αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και απολαμβάνουμε φρέσκο σπιτικό ψωμί.
Notes
Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας !