Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα λαχανικά και το κρεμμύδι.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και το πράσο ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα καρότα τα μπαχαρικά, και τον πελτέ να ψηθεί.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει και το έχουμε σουρώσει.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό (προαιρετικά), τη δάφνη, την σάλτσα ντομάτας και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το λάχανο, ανακατεύουμε και τέλος ζεστό νερό να σκεπάσει το λάχανο, μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό μας 1 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, ξύσμα και χυμό λεμονιού και μπούκοβο, αν σας αρέσουν τα καυτερά.
Notes
Το ζεστό νερό ή τον ζωμό τα προσθέτουμε σιγά - σιγά και ελέγχουμε, ανάλογα το λάχανο και πόσο τρυφερό είναι.Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το λάχανο και πόσο ψιλοκομμένα σας αρέσουν τα λαχανικά.Αν θέλετε να βράσετε το φαγητό σε χύτρα θα βάλετε ελάχιστα λιγότερα υγρά και θα βράσετε 10 λεπτά περίπου το φαγητό σας.Μπορείτε μα βάλετε μισό ρύζι μισό πλιγούρι.Η ποσότητα από τα μπαχαρικά είναι ανάλογα πόσο σας αρέσουν, αν κάποιο δεν σας αρέσει μπορείτε να το παραλείψετε.Μπορείτε να βάλετε περισσότερο ρύζι και λιγότερο λάχανο ή το αντίθετο.Εγώ σας δίνω την δοσολογία που αρέσει σε εμάς.Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας !