Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καρύδια σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ψηθούν, ανακατεύουμε να μην καούν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, βράζουμε 5 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη
Βάζουμε στον κάδο το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και σιγά σιγά το νερό, ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να καθαρίσει το μπολ.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη στα 18 και κάνουμε μπαλάκια, τα αφήνουμε σε έναν δίσκο με νισεστέ, σκεπασμένα, για 10λεπτά.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια με νισεστέ σε μέγεθος μεγάλου πιάτου και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, ενδιάμεσα πασπαλίζουμε νισεστέ να μην κολλήσουν, 9 φύλλα θα μπουν κάτω και 9 θα μπούνε επάνω.
Ανοίγουμε τα 9 φύλλα όλα μαζί πασπαλίζουμε με νισεστέ και ανοίγουμε μιάμιση φορά σαν το ταψί, μετράμε το ταψί, κόβουμε το φύλλο με την ρόδα της πίτσας και στρώνουμε το κομμάτι σε βουτυρωμένο ταψί.
Αυτά που περισσεύουν τα στρώνουμε από πάνω, όλα τα κομμάτια και πάνω πασπαλίζουμε την γέμιση.
Ανοίγουμε και τα αλλά 9 φύλλα όλα μαζί τα κόβουμε πάλι όσο το ταψί, αλλά τώρα βάζουμε πρώτα τα κομμάτια και κλείνουμε με το φύλλο.
Χαράζουμε όπως θέλουμε τον μπακλαβά, εγώ όπως βλέπετε έκανα τρίγωνα μπορείτε και τετράγωνα όπως σας αρέσει.
Περιχύνουμε με το βούτυρο και ηλιέλαιο, να πάει μέχρι κάτω και τον ψήνουμε στους 165 βαθμούς στις αντιστάσεις για 55 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο πως ψήνει, να ψηθεί καλά μέχρι κάτω.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις βγει από τον φούρνο ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να το πιει όλο, αφήνουμε για 3- 3 ½ ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
Notes
Τα δικά μου αυγά ήταν πολύ μεγάλα γι αυτό μου πήρε πιο πολύ αλεύρι, αν είναι μικρά τα δικά σου θα πάρει λιγότερο.Μπορείς να βάλεις περισσότερα καρύδι ή φιστίκια αιγίνης ή ανάμεικτα.Καλό είναι να αφήσεις τον μπακλαβά να ρουφήξει το σιρόπι, μη βιαστείς να τον δοκιμάσεις.Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σου !!