Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την σόδα, τη κανέλα, το κακάο, το αλάτι, τις σταγόνες κουβερτούρας και τα φιστίκια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την πορτοκαλάδα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το νερό, τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά - σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά, ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε. Έναρξη Χρονομέτρου
Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο αν θέλουμε απλώνουμε πάνω φυστικοβούτυρο με σοκολάτα και φιστίκια.
Notes
Μπορείς να βάλεις φυσικό χυμό πορτοκάλι.Να βάλεις όποιο ξηρό καρπό θέλεις, να παραλείψεις το φυστικοβουτυρο ή να βάλεις πραλίνα.Αν παραλείψεις την σοκολάτα είναι νηστίσιμο.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου !