Τρίβουμε στο μουλτι το κρεμμύδι το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα μυρωδικά, στη συνέχεια το ούζο, το ξύδι και το αυγό.
Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό το στύβουμε και το προσθέτουμε στον κιμά.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά, θέλει καλό ζύμωμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο, πλάθουμε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, όταν βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.
Για τις πατάτες
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε λεπτές φέτες τις πατάτες, τις σκουπίζουμε πολύ καλά να μην έχουν νερά.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και απλώνουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν όλες οι πατάτες.
Προσθέτουμε ρίγανη, αν θέλετε πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα 20 λεπτά, περίπου. Ανάλογα το φούρνο σας και πως σας αρέσουν, ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια δυο φορές για να γίνουν πιο τραγανές.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις ψηθούν οι πατάτες προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, αν θέλετε προσθέστε τριμμένο κεφαλοτύρι και ξύσμα λεμονιού.
Notes
Αν θέλεις μπορείς να περάσεις από το τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, έτσι γίνονται πιο ελαφριά.Να μη τα τηγανίσεις, αλλά να τα ψήσεις στην λαδόκολλα.Τα καλά υλικά σου δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα, γι' αυτό να πάρεις καλό κιμά.Αλάτι και μπαχαρικά, όσο κάνει να φας και όσο σου αρέσει.Αν θέλεις μπορείς να ζυμώσεις τον κιμά από το προηγούμενο βράδυ και να τον φυλάξεις στο ψυγείο.Παραλείψτε το ούζο αν πρόκειται να φάνε και μικρά παιδιά.Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου !!