Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με το γάντζο της κουζινομηχανής για 5 λεπτά, αν δεν έχουμε κουζινομηχανή ζυμώνουμε με τα χέρια.
Η ζύμη βγαίνει γύρω στα 1050 γρ, χωρίζουμε στα 2 τη ζύμη, το ένα ζυγίζει 500 γρ και το άλλο 550 γρ.
Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Το μεγαλύτερο κομμάτι θα μπει κάτω και το άλλο από πάνω.
Ανοίγουμε ένα φύλλο 65 Χ 65 και ρίχνω 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο και κρύο και αλείφουμε με πινέλο να πάει παντού.
Διπλώνουμε από αριστερά και δεξιά το φύλλο και ρίχνουμε 2 κ.σ βούτυρο, αλείφουμε πάλι με το πινέλο.
Διπλώνουμε πάλι από αριστερά και δεξιά και ρίχνουμε 1 κ.σ βούτυρο, αλείφουμε πάλι με πινέλο.
Κλείνουμε και έχουμε ένα μακρόστενο πακέτο, αλείφουμε με βούτυρο που έχει το πινέλο και κλείνουμε το πακέτο.
Έτσι έχουμε ένα τετράγωνο πακέτο το βάζουμε σε σακουλάκι κουζίνας και το κλείνουμε καλά, το βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη ζύμη.
Σε αυτό το στάδιο η ζύμη μπορεί να μείνει στο ψυγείο από 2 ώρες έως 5 μέρες, εγώ τα συντηρώ στο συρτάρι που έχει ψύξη.
Για να κάνουμε πίτα
Βουτυρώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο.
Βουτυρώνουμε γύρω - γύρω και βάζουμε οποία γέμιση θέλουμε.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε σουρωτά πάνω στην πίτα.
Κάνουμε τον κοθρο γύρω - γύρω, βουτυρώνουμε καλά όλη την πίτα, χαράζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας και πως ψήνει .Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Θέλουμε καθαρό βούτυρο (κλαριφιέ), το ζεσταίνεται και το καθαρίζεται, η πίτα παίρνει 250 γρ. βούτυρο. Μόλις το καθαρίσετε επειδή μένει λιγότερο, μπορείτε να συμπληρώσετε ηλιέλαιο.Όσο μένει στο ψυγείο η ζύμη τόσο πιο ωραίο φύλλο ανοίγεται.Το καθαρό βούτυρο σας δίνει τραγανό φύλλο.Διαλέξτε καλά υλικά, καλό αλεύρι και βούτυρο και πολύ καλά υλικά για την γέμιση.Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας !!