Κόβουμε στα 2 το φύλλο Βηρυτού, κρατάμε το ένα και το άλλο το σκεπάζουμε να μη ξεραθεί.
Βουτυρώνουμε το ένα φύλλο, το διπλώνουμε και ξανά βουτυρώνουμε.
Τυλίγουμε τρίγωνο όπως τα τυροπιτάκια και τέλος το κόβουμε.
Βάζουμε μέσα το ειδικό κώνο, αν δε έχουμε βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Τα αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας, μέχρι να πάρουν χρώμα.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά. Σιροπιάζουμε τα ζεστά τρίγωνα με το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε τα τρίγωνα ένα βράδυ να ρουφήξουν το σιρόπι.
Για την κρέμα
Κρατάμε λίγο γάλα και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο και την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα που κρατήσαμε, το αλεύρι, το καστερ πάουντερ, τη ζάχαρη και τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε στο μπολ λίγο- λίγο από το γάλα που ζεστάναμε και ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει, έτσι μπορεί να μείνει και 3 μέρες στο ψυγείο.
Πριν την χρησιμοποιήσουμε τη χτυπάμε με ένα μίξερ να αφρατέψει.
Γεμίζουμε με κρέμα τα τρίγωνα και σερβίρουμε.
Notes
Κρατάμε άδεια τα τρίγωνα και τα γεμίζουμε, όταν τα σερβίρουμε .Αν θέλετε τα σερβίρετε με φιστίκια Αιγίνης ή Σαντιγί.Αν σας αρέσει η σοκολάτα μπορείτε να κάνετε κρέμα σοκολάτας.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!