Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τη κουβερτούρα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, μόλις λιώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά - σιγά την σοκολάτα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα στη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας, πάντα.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το γλάσο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό γλάσο.
Για τελείωμα
Μόλις βγει από το φούρνο η Σοκολατόπιτα περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο και αφήνουμε να κρυώσει, αν αντέξουμε.
Notes
Μπορείτε να προσθέσετε φουντούκια στο μείγμα.Να βάλετε μισή κουβερτούρα και μισή γάλακτοςΑν θέλετε αντί για γλάσο να βάλετε γκανάζ από πάνω.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !