Έχω δοκιμάσει πολλές φορές να φτιάξω ψωμάκια με αλεύρι ολικής, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν. Η ζύμη ήταν σφιχτή και δεν είχε καμία σχέση με αυτή που θα μοιραστώ μαζί σας. Θέλει απλά να έχετε χρόνο να την αφήσετε να φουσκώσει και θα δείτε ένα τέλειο αποτέλεσμα για Ψωμάκια Ολικής !
Ψωμάκια Ολικής
Για εσάς που δεν θέλετε λευκό ψωμί !
Εργαλεία
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πινέλο Σιλικόνης
- Ταψί
Συστατικά
Υλικά Νο1
- 1 κούπα Αλεύρι Ολικής Άλεσης
- 1 κούπα Νερό χλιαρό
- 9 γρ Ξηρή Μαγιά
- 1 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Μέλι
Υλικά Νο 2
- 2 κούπες Αλεύρι Ολικής Άλεσης
- 2 κ.σ. Νερό
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 κ.γ. Χυμό Λεμονιού
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά Νο 1 και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
- Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά Νο 2 και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πετύχουμε μια λεία ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 8 και κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, ψεκάζουμε με νερό, βάζουμε σουσάμι ή σπόρους και σκεπάζουμε να γίνουν διπλάσια.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε ψωμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Όταν βγουν από τον φούρνο αλείφουμε με ελαιόλαδο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σκεπασμένα για να παραμείνουν μαλακά.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 201.52kcal | Υδατάνθρακες: 36.56g | Πρωτεΐνη: 6.41g | Λιπαρά: 4.71g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.69g | Φυτικές Ίνες: 5.13g | Σάκχαρα: 3.85g
Προσωπική σημείωση