Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ από το πρωί με αυτή την τούρτα. Από τις πιο εύκολες που έχω φτιάξει, ελάχιστα υλικά πολύ ελαφριά. Χωρίς αυγά και βούτυρο με γάλα καρύδας, ναι είναι και νηστίσιμη. Έχετε μέσα σε 1 ώρα την τούρτα που βλέπετε μπροστά σας. Θέλω να δω ποια θα την φτιάξει πρώτη, περιμένω να μου πείτε.

Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Ανυπομονώ να πάμε στην κουζίνα μου και να την φτιάξουμε μαζί.

Υλικά

220 γρ αλεύρι

200 γρ ζάχαρη

½  κ.γ σόδα

1 ½  κ.γ μπέικιν

¼  κ.γ αλάτι

240 ml γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου

2 κ.γ υγρή βανίλια

80 ml καλαμποκέλαιο

1 κ.σ μηλόξυδο

Υλικά για ενδιάμεσα και επάνω

1 φυτική σαντιγί

1 κ.γ υγρή βανίλια

2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη

Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδόκολλα σε 2 ταψιά 17εκ. Αν δεν έχετε 2 ταψιά λαδώνετε, βάζετε λαδόκολλα σε 1 και το κόβετε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν και αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη βανίλια, το καλαμποκέλαιο και το ξύδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα απλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα. Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε την σαντιγί με την βανίλια και την άχνη. Αφήνουμε να χτυπηθούν 5 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί η σαντιγί.  Έβαλα και μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να το παραλείψετε.

Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το παντεσπάνι, πριν το γαρνίρομαι. Βάζουμε ενδιάμεσα από το παντεσπάνι την μισή σαντιγί. Και την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω, στολίζουμε όπως μας αρέσει, όπως με ότι  καραμέλες έχετε αλλά μπορείτε να την αφήσετε και όπως είναι.

Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Αν θέλετε την αφήνετε άσπρη ή  βάζετε το αγαπημένο σας χρώμα.

Τούρτα Βανίλια Νηστίσιμη

Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι