Νηστίσιμα Μάφιν με σταφίδες

Μάφιν με σταφίδες

Σε ποιον δεν αρέσουν τα μάφιν, αυτά τα μικρά ζουμερά κέικ. Εμένα είναι τα αγαπημένα μου με μια κούπα ζεστό καφέ, νομίζω είναι ότι καλύτερο. Σας έχω συνταγή εύκολη χωρίς μίξερ του πεντάλεπτου, από αυτές που αγαπάμε όλοι.

Μάφιν με σταφίδες

Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί και να τα απολαύσουμε με μια κούπα ζεστό καφέ.

Υλικά

½ κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα ηλιέλαιο

¾ κούπας ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από το πορτοκάλι

2 κ.σ κονιάκ (αν θέλετε)

¼ κ.γ κανέλα

½ κ.γ σόδα

1 κ.γ μπέικιν

1 κούπα σταφίδες

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη και το κονιάκ, διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Μάφιν με σταφίδες

Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και μπέικιν και ανακατεύουμε, στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά έτσι οι σταφίδες θα πάνε παντού, ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι και απλά ανακατεύουμε. Μοιράζουμε με ένα σκουπ (κουτάλι παγωτού) το μείγμα, σε θήκες μάφιν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.

Μάφιν με σταφίδες

Μυστικά

Δεν ανακατεύετε πολύ το μείγμα γιατί τα μάφιν δεν θα γίνουν αφράτα, απλά ανακατεύουμε τα υλικά.

Μπορείτε αντί για σταφίδες να βάλετε σοκολάτα ή ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς.

Να βάλετε ένα μιξ από σταφίδες, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι