Θα μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη Βασιλόπιτα Κέικ των κοριτσιών μου, πρόσθεσα και το αγαπημένο μου γλάσο και έγινε φανταστική.
Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα το πιο μυρωδάτο κέικ.
Βασιλόπιτα Κέικ
Είναι ένα κέικ γεμάτο άρωμα πορτοκαλιού, βανίλιας και σοκολάτας !
Εργαλεία
- Κουμπωτή Φόρμα 30 εκ.
- Μαρίζ
- Μίξερ
- Μπολ
Συστατικά
Για το κέικ
- 630 γρ Φαρίνα Κούλα
- 300 γρ Ζάχαρη
- 250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 225 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκαλιού
- 150 γρ Σταγόνες Σοκολάτας
- 6 Αυγά
- 2 Πορτοκάλια το ξύσμα
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- ¼ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για το γλάσο
- 100 γρ Βούτυρο
- 100 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 100 γρ Λευκή Κουβερτούρα
- 100 γρ Κρέμα Τυριού
- 2 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Χρώμα Ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
Οδηγίες
Για το κέικ
- Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Συνεχίζουμε και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας Φαρίνα Κούλα, από αυτή που έχουμε για το κέικ.
- Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα, ανακατεύουμε στη φαρίνα τις σταγόνας σοκολάτας έτσι θα πάνε ομοιόμορφα στο κέικ.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στην κουζινομηχανή ή το μίξερ και ρίχνουμε τη φαρίνα εναλλάξ με την μαρέγκα στο μείγμα.
- Βουτυροαλευρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα ή ένα ταψί 30 εκ., βάζουμε και λαδόκολλα κάτω και έτσι βγαίνει πιο εύκολα το κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς 45-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, ελέγχετε αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Όσο ψήνετε το κέικ συνεχίζουμε με το γλάσο.
Για το γλάσο
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά.
Για τελείωμα
- Μόλις ψηθεί το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και στολίζουμε το κέικ με το γλάσο, όπως μας αρέσει.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο και απλά να βάλετε άχνη.
Να βάλετε ζαχαρόπαστα ή να χρωματίσετε το γλάσο.
Όπως βλέπετε εγώ τη στόλισα απλά χριστουγεννιάτικα.
Καλή γλυκιά χρονιά, περιμένω τα σχόλια σας.
Καλή επιτυχία !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 730.26kcal | Υδατάνθρακες: 89.86g | Πρωτεΐνη: 11.02g | Λιπαρά: 37.15g | Κορεσμένα Λιπαρά: 21.84g | Φυτικές Ίνες: 2.79g | Σάκχαρα: 48.37g
Προσωπική σημείωση
Φανταστική γεύση!Η καλύτερη βαδιλοπιτα ever!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ! Χαίρομαι που σας άρεσε.