Μυστικά για Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα

14K

Τι σας έχω; δεν είναι συνταγή αλλά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τέλεια τσουρέκια. Θα σας πω όλα τα μυστικά, για τα τσουρέκια μου χωρίς ζύμωμα. Ότι μπορώ να σκεφτώ, που θα σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια τσουρέκια.

Με ρωτάτε συνέχεια διάφορα, ελπίζω να καλύψω όλες τις απορίες σας. Είμαι τόσο περήφανη για αυτή την συνταγή μου, θέλω να την φτιάξετε όλοι. Χαίρομαι τόσο πολύ όταν βλέπω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας.

Πάμε λοιπόν να σας πω όλα τα μυστικά και αν έχετε απορίες να τις λύσουμε. Τη συνταγή θα την βρείτε εδώ!

Τσουρέκι Μου
Print it
5 από 11 ψήφους

Μυστικά για Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα

Οδηγίες

  • Προσοχή στο γάλα χλιαρό, παίζει το μεγαλύτερο ρόλο να πετύχουν τα τσουρέκια. Αν βάλετε πολύ ζεστό το γάλα και κάψετε τη μαγιά, ξεχάστε τα τσουρέκια.
  • Με ρωτάτε συνέχεια για το αλεύρι, τα έχω φτιάξει με πολλά διαφορετικά. Το κάθε αλεύρι διαφέρει, π.χ εγώ έβαλα 1200 γρ η αδερφή μου 1050 η φίλη μου 1300. Σας δείχνει από μόνο του πόσο θέλει, να ξεκολλήσει από το μπολ και να κολλάει λίγο.
  • Θα σας βοηθήσει πολύ μια σπάτουλα χούφτα, κάνει τη δουλειά που θα έκανε το χέρι σας γι αυτό την λένε χούφτα. Αν δεν έχετε, μια ξύλινη κουτάλα είναι μια χαρά.
  • Η ζάχαρη είναι γούστο του καθενός, πόσο γλυκά τα θέλει έτσι είναι ακριβώς για εμένα. Τα είχα φτιάξει πιο άγλυκα και αφού τα θέλατε πιο γλυκά τα έκανα με πιο πολύ ζάχαρη.
  • ΝΑΙ  στο ψυγείο, ρωτάτε πειράζει αν δεν βάλω την ζύμη στο ψυγείο,  ΝΑΙ πειράζει.  Το ψυγείο θα κάνει όλη νύχτα την δουλειά που θα κάνατε εσείς,  αν ζυμώνατε.
  • ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ ,ΝΑΙ χωρίς ζύμωμα όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο. Δεν θα βάλετε καθόλου τα χέρια σας στην ζύμη και δεν θα τα ζυμώσετε. Απλά ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μέχρι να δείτε ότι πήρε όλο το αλεύρι.
  • Αν θέλετε να ψηθούν ομοιόμορφα τα τσουρέκια σας, πρέπει να έχουν ίδιο βάρος. Αν θέλετε μπορείτε και να τα ζυγίσετε, αλλιώς με το μάτι. Ένα τσουρέκι που ζυγίζει 1 κιλό δεν θα ψηθεί το ίδιο με ένα μικρότερο. Αν θέλετε να φτιάξετε μεγάλα και μικρά, θα τα ψήσετε χώρια.
  • Με ρωτάτε αν τα τσουρέκια έχουν ίνες, τις κλωστές που όλοι αγαπάμε. Εσείς που τα έχετε φτιάξει ξέρετε ότι έχουν ίνες, είναι γεμάτα κλωστές. Απλά θα διπλώσετε το ζυμάρι σας, το δίπλωμα κάνει τις ίνες όχι το ζύμωμα.
  • Με ρωτάτε για το βούτυρο, πάντα βάζω βούτυρο αληθινό όχι μαργαρίνη. Δεν χρειάζεται να πάρετε ένα πανάκριβο βούτυρο, απλά να είναι βούτυρο.
  • Εννοείται ότι μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε ή να τα αφήσετε σκέτα. Απλά θα προσέξετε η γέμιση σας να είναι στεγνή, να μην υπάρχουν ζουμιά. Μπορείτε να βάλετε γλυκό βύσσινο, αφού το στραγγίσετε ή ξηρούς καρπούς. Πραλίνα αφού τη βάλετε για λίγη ώρα στην κατάψυξη, κουβερτούρα, κάστανο. Να λιώσετε κουβερτούρα ή λευκή κουβερτούρα ή  γκανάς και να τα καλύψετε.
  • Ρωτάτε αν μείνει η ζύμη πιο πολλές ώρες στο ψυγείο, επειδή έχετε δουλειά. Όχι δεν πειράζει, φτιάξαμε με την φίλη μου την Σέβη τα τσουρέκια της την επόμενη το απόγευμα και πάλι έγιναν τέλεια. Φουσκώνει η ζύμη μέσα στο ψυγείο, απίστευτα.
  • Αν τα φτιάξατε και ήταν πολύ κρύο το δωμάτιο και δεν σας φούσκωσαν, τι κάνετε; Το έπαθα εγώ στην Αθήνα και έφτιαξα μισή δόση ανακάτεψα τις ζύμες και έγιναν τέλεια.
  • Ένα άλλο μυστικό που έχουν αυτά τα τσουρέκια, είναι ότι μένουν μαλακά για μέρες. Απλά μόλις ψηθούν και κρυώσουν λίγο, να τα τυλίξτε καλά σε μεμβράνη.
  • Να ξέρετε ότι πρώτα θα τα αφήσετε να φουσκώσουν και μετά θα τα αλείψετε με αυγό. Πάντα τα αλείφεται πολύ προσεχτικά χωρίς να τα τρυπήσετε, αλλιώς θα ξεφουσκώσουν.
  • Προσοχή στο πλάσιμο, σε λαδωμένο πάγκο με λαδωμένα χέρια πάντα. Θα ρίξετε ελάχιστο αλεύρι αν χρειαστεί, όταν λέω ελάχιστο σαν να αλατίζετε το φαγητό. Αν ρίξετε πολύ αλεύρι, τα τσουρέκια σας θα γίνουν σφιχτά σαν ψωμί.
  • Δεν παιδεύομαι τη ζύμη, καμία ζύμη δεν της αρέσει να την παιδεύεις θα σφίξει. Με την σπάτουλα σας διπλώστε και ξανά διπλώστε την ζύμη σας, να γίνει τέλεια.
  • Προσοχή στο ψήσιμο, μην παραψήνεται τα τσουρέκια σας και τα στεγνώσετε. Ανάλογα πάντα πως ψήνει ο φούρνος σας, εγώ τα έψησα 30 λεπτά και 15 τα μικρά. Αν ψήσετε πολλά μαζί τα ψήνετε στον αέρα και χαμηλώνετε λίγο τον φούρνο.
  • Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ η λαδόκολλα, εγώ τη χρησιμοποιώ πολύ. Έτσι τα τσουρέκια σας, θα ψηθούν χωρίς να κολλήσουν στην λαμαρίνα.
  • Όπως σας έχω πει τόσες φορές, δεν θα ξεκινήσετε λέγοντας λες να πετύχουν; Διαβάστε 1-2 φορές την συνταγή, και βγάλτε όλα τα υλικά μπροστά σας. Ότι κάνετε με αγάπη πάντα πετυχαίνει, αυτό είναι νόμος για σίγουρη επιτυχία.
  • Διαβάστε 2-3 φορές την συνταγή, βγάλτε τα υλικά μπροστά σας.
  • Και μην ξεχνάτε για τέλεια τσουρέκια χρειαζόμαστε μπαχαρικά από τη Σέσουλα.

Μυστικά & άλλα...

Αλεύρι Κούλα
Και φυσικά Αλεύρι Κούλα !
Καλή επιτυχία χωρίς ζύμωμα,και του χρόνου με υγεία και χαμόγελα, 
elpidas little corner !!

Join the Conversation

  1. Εχουν μπει ηδη στο ψυγειο. Αλλα απο τη συνταγη δεν φαινεται καθαρα σε ποια φαση προσθετουμε τη ζαχαρη. Θα επανελθω με φωτογραφιες. Καλη Ανασταση.

    1. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας τα.Μόλις λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε από τη φωτιά,και αφήνουμε στην άκρη

  2. Πολύ ωραία η συνταγή σου. Θέλω να βάλω μισή ζαχαρη και μισό μέλι, τι ποσότητα πρέπει να βάλω; ήδη τα έκανα μόνο με μέλι και βγήκαν λίγο αγλυκα για εμάς.

    1. Ευχαριστώ πολύ, με το μέλι παντα βγαίνουν πιο άγλυκα.Μπορείτε να βάλετε 300 γρ ζάχαρη και 100 μέλι. Καλό Πάσχα με υγεία!!

  3. 5 stars
    Τα καλύτερα τσουρεκια χωρίς κόπο και παντα με επιτυχία!!! Σε ευχαριστούμε πολύ Ελπίδα!!! ❤❤❤❤

    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !!

  4. Πόσος είναι ο λιγότερος χρόνος που μπορεί να μείνει στο ψυγείο η ζύμη?

    1. Αν θέλετε δε τη βάζετε και καθόλου στο ψυγείο.

  5. Κάθε χρόνο φτιάχνω τα τσουρέκια μου με την συνταγή σου και δεν την αλλάζω!!!Φέτος πήρα και το αλεύρι Κούλα και έγιναν καταπληκτικά πάλι!!!Σ’ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σου που μοιράζεσαι πάντα μαζί μας!!!Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση να έχετε!!!

    1. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close