Το Τσουρεκόψωμο που ζητήσατε, αυτό σας έχω σήμερα μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Έχει μέσα κανέλα και ζάχαρη, δεν είναι πολύ γλυκό γιατί είναι σαν ψωμί. Σαν σήμερα η μικρή γωνιά της Ελπίδας κλείνει 5 χρόνια απίστευτο, πότε πέρασαν. Αν μου έλεγαν πριν κάποια χρόνια ότι θα είχα τόσους πολλούς φίλους, δεν θα το πίστευα. Οι συνταγές μου ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ναι καλά διαβάσατε και είμαι πολύ χαρούμενη.
Ξεκίνησα με πολύ μικρά βήματα, χωρίς να γνωρίζω καλά το διαδίκτυο και ακόμα μαθαίνω. Χαίρομαι να μοιράζομαι τις συνταγές μου μαζί σας και η χαρά μου είναι μεγαλύτερη όταν ακούω τα καλύτερα από εσάς. Δεν κρατάω τίποτα για εμένα και σας λέω όλα μου τα μυστικά.
Πολλοί από εσάς είστε πολύ κοντά μου και δίπλα μου συνέχεια και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Προσπαθώ πάντα να σας δίνω συνταγές που αρέσουν σε εμένα πρώτα, εύκολες και οικονομικές. Σας χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλές συνταγές ακόμα, γλυκές και αλμυρές. Πάμε να σας κεράσω για τα γενέθλια του elpidas little corner, χρόνια μας πολλά.
Τσουρεκόψωμο
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πινέλο Σιλικόνης
- Σπάτουλα
- Σύρμα
- Φόρμα
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 3½ κούπες Αλεύρι Κούλα ή αλεύρι για τσουρέκι
- ⅔ κούπα Ζεστό Νερό
- ⅓ κούπα Ελαιόλαδο
- 2 Αυγά το ένα για επάλειψη
- 3 κ.σ. Μέλι
- 2¼ κ.γ. Ξηρή Μαγιά
- ¾ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- ¾ κούπα Ζάχαρη Καστανή
- ⅓ κούπα Ελαιόλαδο
- 1½ κ.γ Κανέλα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το αυγό, τη μαγιά, το μέλι, το λάδι, το αλάτι και το μισό νερό.
- Ανακατεύουμε με πιρούνι, μετά ζυμώνουμε με τα χέρια από έξω προς τα μέσα προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και σκεπάζουμε να φουσκώσει.
- Αφού περάσει μια ώρα θα δούμε ότι διπλασιάστηκε η ζύμη και συνεχίζουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και χωρίζουμε στα 3 τη ζύμη.
- Ανοίγουμε φύλλο κάθε κομμάτι της ζύμης και απλώνουμε τη γέμιση.
- Αφήνουμε λίγο κενό στην άκρη, να μη βγει έξω η γέμιση, και κάνουμε ρολό.
- Το ίδιο κάνουμε με τα άλλα 2 κομμάτια της ζύμης και πλέκουμε το ψωμί.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει το Τσουρεκόψωμο, πριν το ψήσουμε.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και περνάμε με αυγό και 1 κ.σ νερό.
- Αλείφουμε προσεχτικά να μην το τρυπήσουμε και ξεφουσκώσει.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει χρώμα. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αν αντέξετε βέβαια, το Τσουρεκόψωμο είναι έτοιμο.
Έξυπνα Μυστικά
Διατροφική Αξία
Προσωπική σημείωση