Μυστικά για το Τέλειο Κέικ

5.1K

Πολλές φορές ενώ λέμε ότι το κέικ είναι  το πιο απλό γλυκό,  κάνουμε κάτι λάθος και δεν μας πετυχαίνει. Άλλες φορές γίνεται τέλειο και άλλες πάλι κάτι έφταιξε  και ψάχνουμε να βρούμε τι λάθος κάναμε.

Υπάρχουν  τόσες συνταγές για κέικ απλά, δίχρωμα, σιροπιαστά, γεμιστά, όλοι μας αγαπάμε  τα κέικ όπως και αν τα φτιάξουμε.

Το Κέικ ήταν το πρώτο μου γλυκό, δεν νομίζω να ξεχάσω ποτέ πόσο χάρηκα όταν  το είχα φτιάξει για τον παππού μου, δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρω άλλαξε γνώμη μόλις το δοκίμασε.

Πάμε να μοιραστώ μαζί σας διάφορα μυστικά, για να φτιάξουμε το πιο πετυχημένο και τέλειο κέικ.

Κέικ
Print it
5 από 2 ψήφους

Μυστικά για το Τέλειο Κέικ

Οδηγίες

Βαρύ Κέικ που δεν φούσκωσε

  • Βάλατε λιγότερο μπέικιν πάουντερ, σόδα ή αυγά.
  • Χτυπήσατε πολύ τα αυγά ή τα χτυπήσατε πολύ λίγο.
  • Βάλατε πάρα πολύ  ζάχαρη.
  • Ψήσατε το κέικ σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε πολύ δυνατό φούρνο.
  • Βάλατε πιο πολύ αλεύρι, από αυτό που έλεγε η συνταγή.

Σκληρό Κέικ σαν Ψωμί

  • Βάλατε πιο σκληρό αλεύρι από το κανονικό.
  • Υπερβολική ποσότητα  αλευριού.
  • Λίγα λιπαρά.
  • Υπερβολική  ποσότητα ζάχαρης.
  • Πολύ δυνατό φούρνο.

Το Κέικ δεν φούσκωσε πολύ, με κορυφή σαν βουνό

  • Ο φούρνος  σας είναι πολύ ζεστός.
  • Βάλατε πολλά αυγά.
  • Το αλεύρι σας είναι πολύ δυνατό.
  • Βάλατε λιγότερο ζάχαρη.

Το Κέικ σας έχει σκληρή κόρα

  • Πολύ  ζεστός φούρνος.
  • Πολύ ζάχαρη και δεν χτυπήσατε όσο έπρεπε τα υλικά.

Σκληρή και παχιά κόρα

  • Παραψήσατε το κέικ.
  • Δεν προθερμάνατε τον φούρνο.

Το Κέικ σας είναι υγρό στο κέντρο

  • Άψητο κέικ.
  • Βάλατε πολύ ζάχαρη.
  • Το αλεύρι σας ήταν λιγότερο.

Ακανόνιστες τρύπες

  • Δεν χτυπήσατε τα υλικά όπως έπρεπε.
  • Δεν ζυγίσατε σωστά τα υλικά σας.
  • Τα λιπαρά ήταν λιγότερα.

Το Κέικ σας τρίβεται και γίνεται ψίχουλα

  • Αδύνατο αλεύρι.
  • Τα αυγά είναι  λιγότερα από τα λιπαρά.
  • Βάλατε πολύ ζάχαρη.
  • Βάλατε πολύ μπέικιν πάουντερ.
  • Ο φούρνος ήταν κρύος και άργησε να ψηθεί.

Το Κέικ σας  δεν φούσκωσε ή φούσκωσε και μετά έπεσε

  • Το Κέικ έχει πιο πολλά υγρά, από αυτά που πρέπει.
  • Έχει λιγότερα αυγά.
  • Το αλεύρι  είναι  πολύ μαλακό.

Το Κέικ σας είναι στεγνό και ξερό

  • Το ψήσατε πιο πολύ από όσο έπρεπε.
  • Βάλατε  λιγότερη ζάχαρη.
  • Το αλεύρι ήταν πολύ δυνατό, σκληρό.

Το Κέικ σας δεν πήρε χρώμα

  • Η θερμοκρασία δεν ήταν σωστή.
  • Βάλατε  λιγότερη ζάχαρη ή γάλα.

Βάλατε φρούτα στο Κέικ και κάθονται  στον πάτο της φόρμας

  • Βάλατε λιγότερο  αλεύρι ή αυγά και  δεν ανακατέψετε τα υλικά.
  • Ο φούρνος ήταν κρύος, τα φρούτα  βαριά η πολύ υγρά.
  • Δεν αφαιρέσατε το σιρόπι από τα φρούτα, βάλατε πολύ ζάχαρη  ή μπέικιν.
  • Αν βάλετε αποξηραμένα  φρούτα, πρώτα να τα αλευρώσετε.

Το Κέικ σας έχει σκούρο χρώμα εξωτερικά

  • Το ψήσατε πολύ.
  • Ήταν δυνατός ο φούρνος ή βάλατε πολύ ζάχαρη και γάλα.

Το Κέικ κάτω από  την κόρα, είναι  άψητο

  • Ψήσατε λιγότερο  από  ότι έπρεπε  το κέικ.
  • Κουνήσατε το κέικ στην διάρκεια  του ψησίματος ή ήταν πολύ  δυνατός ο φούρνος.

Το Κέικ σας είναι υγρό  στην βάση.

  • Βάλατε  πολλά  υγρά ή λιγότερο  μπέικιν πάουντερ.
  • Βάλατε λιγότερο αυγά ή ζάχαρη και το αλεύρι  σας ήταν πολύ  μαλακό.

Μυστικά & άλλα...

Καροτοκέικ με καραμέλα
Εάν σας άρεσε κοινοποιήστε το !!
Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close