Θράψαλα στη Λαδόκολλα

61.6K

Θράψαλα στη Λαδόκολλα. Πόσο μου αρέσουν αυτές οι συνταγές και από αυτά που βλέπω αρέσουν και σε εσάς. Πάντα θα βρεις λαδόκολλα στην κουζίνα μου, γιατί με βολεύει πάρα πολύ. Έτσι και τώρα σκέφτηκα να δοκιμάσω κάτι και τελικά βγήκε πολύ καλό. Θα γλυτώσετε από το πολύ λάδι, το τηγάνι και το καθάρισμα της κουζίνας σας. Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ και λαδόκολλα και μαγειρεύουμε μαζί.

5 από 58 ψήφους

Θράψαλα στη Λαδόκολλα

Ελάχιστα υλικά εύκολα γρήγορα και νόστιμα, σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;
Μερίδες 3
Προετοιμασία 15 minutes
Ψήσιμο 15 minutes
Συνολικός χρόνος 30 minutes

Εργαλεία

  • Λαμαρίνα
  • Μπολ
  • Τρυπητό

Οδηγίες

  • Θα πάρουμε τα θράψαλα από τον ψαρά μας καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει και προσθέτουμε ένα κουταλάκι σόδα φαγητού.
  • Αφήνουμε τα θράψαλα στο νερό 5 λεπτά, ανάβουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Τα αδειάζουμε σε ένα τρυπητό και μόλις στραγγίσουν, πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά. Τέλος ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκίσιο αλεύρι, έτσι το περιττό αλεύρι φεύγει.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα και το μισό λάδι και αραδιάζουμε τα θράψαλα. Από πάνω το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε περίπου 10-15 λεπτά να γίνουν τραγανά.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Εγώ τα έψησα στον αέρα, αν τα ψήσετε στο γκριλ δεν θα βάλετε λαδόκολλα.
Ενδιάμεσα τα γυρίζετε από την άλλη μεριά, να ξεροψηθούν πιο εύκολα.
Μπορείτε να πασπαλίσετε έξτρα αλεύρι, πριν το ψήσιμο αν θέλετε.
Θράψαλα στη Λαδόκολλα
Το ψήσιμο εξαρτάται από το πόσο τραγανά τα θέλετε, θα τα δείτε.
Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, εγώ έβαλα τα δικά μου.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !
Θερμίδες: 545.68kcal
Πιάτο: Θαλασσινά
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Κυρίως Πιάτο, Με λίγα υλικά
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 545.68kcal | Υδατάνθρακες: 30.23g | Πρωτεΐνη: 44.2g | Λιπαρά: 28.01g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.31g | Φυτικές Ίνες: 3.31g | Σάκχαρα: 2.13g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Κώστας Κούστας says:

    5 stars
    Thrapsalus fournicus ladocolus

    Ευχαριστώ τους ευγενικούς χορηγούς της πρώτης ύλης φίλους από Ακράτα. Η συνταγή ήταν από το Elpida’s littlecorner.gr με τίτλο θράψαλα στη λαδόκολλα. Πέρα απ’ αυτά που γράφει η κα Ελπίδα, σας λέω τις παρατηρήσεις μου. Το καθάρισμα του θράψαλου, το βγάλσιμο μιας μεμβράνης σκουρόχρωμης, το βγάλσιμο μεμβράνης και βεντουζών από τα πλοκάμια και το κόψιμο σε λωρίδες μου πήρε πάνω από μία ώρα. Το αποτέλεσμα: κάποια κομμάτια ιδίως τα πλοκάμια έπρεπε να τα μασήσεις πολλή ώρα όμως στο τέλος άφηναν εξαιρετική γεύση. Τα άλλα κομμάτια ήταν πολύ μαλακά. Συνοδεύσαμε με ανάλατα κριθαρένια παξιμάδια με λίγη φέτα και σταφυλάκι στο τέλος. Φάγαμε τέλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close