Μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορες γεύσεις, έτσι αφού βρέθηκα στην Λακωνία με τα φανταστικά μανταρίνια έφτιαξα τα μπισκότα που βλέπετε.
Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί Μπισκότα Μανταρινιού να δείτε πόσο εύκολα και νόστιμα είναι, βάζω καφέ ελάτε.
Μπισκότα Μανταρινιού
Αγαπάω τα σπιτικά μπισκότα, θα μου πείτε και ποιος δεν τα αγαπάει !
Εργαλεία
- Κουπ Πατ
- Λαμαρίνα
- 2 Μπολ
- Σύρμα
Συστατικά
- 590 γρ Αλεύρι Κούλα
- 240 γρ Ελαιόλαδο ή Καλαμποκέλαιο
- 240 γρ Χυμό Μανταρίνι
- 200 γρ Ζάχαρη
- 10 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
- 3 γρ Σόδα Φαγητού
- 2 Μανταρίνια ακέρωτα το ξύσμα
- ½ κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και τη σόδα και ανακατεύοντας προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε απλά να καθαρίσει το μπολ, δεν παιδεύουμε την ζύμη.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε φύλλο, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει.
- Κόβουμε τα μπισκότα με κούπ-πατ, ότι σχήμα θέλουμε, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας και το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Φυλάμε τα μπισκότα σε μεταλλικό κουτί.
Αν σας αρέσουν πιο τραγανά τα ψήνετε περισσότερο.
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας.
Να λιώσετε κουβερτούρα και να τα βάλετε στο μισό ή σε όλο το μπισκότο.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 66.06kcal | Υδατάνθρακες: 8.87g | Πρωτεΐνη: 0.8g | Λιπαρά: 3.09g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.43g | Φυτικές Ίνες: 0.26g | Σάκχαρα: 3.13g
Προσωπική σημείωση