Κέικ Λεμονιού με σιρόπι

2.3K

Κέικ ζουμερό με άρωμα λεμονιού και βανίλιας, ναι καλά καταλάβατε αγαπημένο μου. Αγαπάω γενικά όλα τα Κέικ και πιο παλιά είχα πάντοτε καθημερινά ένα κέικ στον πάγκο της κουζίνας μου. Είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη, κάπως έτσι είναι και η δική σας σχέση με τα Κέικ, πάμε να μοιραστώ μαζί σας άλλη μια συνταγή, Κέικ Λεμονιού με σιρόπι.

5 από 5 ψήφους

Κέικ Λεμονιού με σιρόπι

Ζουμερό με άρωμα βανίλιας και λεμονιού !
Μερίδες 10
Προετοιμασία 40 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μαρίζ
  • 2 Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Σύρμα
  • Ταψί

Συστατικά

Για το κέικ

  • 200 γρ Γιαούρτι
  • 175 γρ Φαρίνα Κούλα
  • 130 γρ Ζάχαρη
  • 75 γρ Ελαιόλαδο
  • 50 γρ Πολέντα
  • 50 γρ Σταγόνες Σοκολάτας
  • 20 γρ Χυμό Λεμονιού
  • 6 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
  • 3 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 2 Αυγά μεγάλα
  • 1 Λεμόνι το ξύσμα

Για το σιρόπι

  • 75 γρ Ζάχαρη
  • 75 γρ Νερό
  • 30 γρ Χυμό Λεμονιού
  • 5 Φέτες Λεμόνι

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι το μπέικιν, την πολέντα και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο πάντα.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Για το σιρόπι

  • Συνεχίζουμε με το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και τις φέτες λεμονιού, για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Μόλις ψηθεί το Κέικ το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και σιροπιάζουμε χλιαρό κέικ με ζεστό σιρόπι, κουταλιά - κουταλιά να πάει παντού.

Για το τελείωμα

  • Βάζουμε τις φέτες λεμονιού επάνω και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, αν δεν σας αρέσει μπορείτε να το παραλείψετε.

Έξυπνα Μυστικά

Κέικ Λεμονιού με σιρόπι
Μπορείτε αντί για σταγόνες σοκολάτας να βάλετε αμύγδαλα ή ινδοκάρυδο.
Αντί για πολέντα να βάλετε χοντρό σιμιγδάλι.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα να πασπαλίσετε ζάχαρη από πάνω.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Θερμίδες: 283.94kcal
Πιάτο: Γλυκά Ταψιού, Κέικ
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Γλυκά για Γιορτή, Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 283.94kcal | Υδατάνθρακες: 41.53g | Πρωτεΐνη: 4.68g | Λιπαρά: 11.27g | Κορεσμένα Λιπαρά: 2.89g | Φυτικές Ίνες: 1.04g | Σάκχαρα: 23.56g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close