Πάμε να φτιάξουμε παρέα τα πιο τέλεια Μελομακάρονα και να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου.
Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα
Οδηγίες
- Αν δεν τα σιροπιάσετε, έχετε τέλεια μπισκότα.
- Το μέλι μπαίνει πάντα στο τέλος στο σιρόπι.
- Αν σας αρέσουν τα πολύ σιροπιασμένα μελομακάρονα, τα αφήνετε περισσότερο στο σιρόπι αν όχι το αντίθετο.
- Μπορείτε να τα γεμίσετε με καρύδια ή σοκολάτα, να τα περιχύσετε με κουβερτούρα ή με σοκολάτα γάλακτος.
- Αν θέλετε έξτρα μέλωμα, μπορείτε να τα περιχύσετε με μέλι.
- Το σιρόπι που περισσεύει το κρατάτε για τα επόμενα ή για κάποιο άλλο γλυκό.
- Όταν τα πλάθετε να έχουν το ίδιο μέγεθος, έτσι ψήνονται ομοιόμορφα.
- Βάζετε όλα τα υλικά μπροστά σας, αυτό σας βοηθάει να μην ξεχάσετε κάποιο υλικό.
- Ξεκουράζεται τη ζύμη σας για να πλάθεται εύκολα.
- Διαλέξτε κάποιο ελαφρύ ελαιόλαδο ή βάλτε μισό καλαμποκέλαιο.
- Ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, να διαλυθεί, έτσι ψήνονται καλύτερα.
- Μην ζυμώνεται πολύ ώρα γιατί η ζύμη σας θα βγάλει λάδι.
- Προσέξτε μην προσθέσετε αλεύρι στο τέλος, γιατί θα βγούνε σκληρά τα μελομακάρονα σας.
- Σιροπιάζεται κρύα τα μελομακάρονα με ζεστό το σιρόπι.
Μυστικά & άλλα...
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!