Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα

1.2K

Πάμε να φτιάξουμε  παρέα τα πιο τέλεια Μελομακάρονα και να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου.

Μελομακάρονα
Print it
5 από 3 ψήφους

Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα

Οδηγίες

  • Αν δεν τα σιροπιάσετε, έχετε τέλεια μπισκότα.
  • Το μέλι μπαίνει πάντα στο τέλος στο σιρόπι.
  • Αν σας αρέσουν τα πολύ σιροπιασμένα μελομακάρονα, τα αφήνετε περισσότερο στο σιρόπι αν όχι το αντίθετο.
  • Μπορείτε να τα γεμίσετε με καρύδια ή σοκολάτα, να τα περιχύσετε με κουβερτούρα ή με σοκολάτα γάλακτος.
  • Αν θέλετε έξτρα μέλωμα, μπορείτε να τα περιχύσετε με μέλι.
  • Το σιρόπι που περισσεύει το κρατάτε για τα επόμενα ή για κάποιο άλλο γλυκό.
  • Όταν τα πλάθετε να έχουν το ίδιο μέγεθος, έτσι ψήνονται ομοιόμορφα.
  • Βάζετε όλα τα υλικά μπροστά σας, αυτό σας βοηθάει να μην ξεχάσετε κάποιο υλικό.
  • Ξεκουράζεται τη ζύμη σας για να πλάθεται  εύκολα.
  • Διαλέξτε κάποιο ελαφρύ ελαιόλαδο ή βάλτε μισό καλαμποκέλαιο.
  • Ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, να διαλυθεί, έτσι ψήνονται καλύτερα.
  • Μην ζυμώνεται πολύ ώρα γιατί η ζύμη σας θα βγάλει  λάδι.
  • Προσέξτε μην προσθέσετε αλεύρι στο τέλος, γιατί θα βγούνε σκληρά τα μελομακάρονα  σας.
  • Σιροπιάζεται κρύα τα μελομακάρονα με ζεστό το σιρόπι.

Μυστικά & άλλα...

Μελομακάρονα με ζάχαρη καρύδας και μέλι
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close