Νηστίσιμη Ζαχαρόπιτα

3.3K

Τι σας έχω σήμερα, μια πίτα με τίποτα ναι σωστά διαβάσατε δεν έχει μέσα τίποτα. Να το πάρουμε από την αρχή, είμαι Θεσσαλονίκη και πίνω καφέ με την κολλητή μου. Κλασσικά το θέμα μας μαντεύετε πιο είναι, σωστά μαντέψατε συνταγές και συνταγές.

Και σας ρωτάω εσάς που με ξέρετε δεν θα την δοκίμαζα; την επόμενη μέρα ήταν έτοιμη. Χωρίς συνταγή με ελάχιστο αλεύρι και λίγη ζάχαρη θα σας ξετρελάνει είμαι σίγουρη. Αν έχετε φάει τα σφολιατίνια που έχουν πάνω ζάχαρη, έχουν παρόμοια γεύση πιο σπιτική.

Εννοείται ότι έχω πάρα πολλά στο μυαλό μου, να φτιάξω με αυτή την πίτα. Πάμε στην κουζίνα μου και μέχρι να πιούμε καφέ, θα σας έχω έτοιμη την ζαχαρόπιτα.

5 από 9 ψήφους

Ζαχαρόπιτα

Μία πίτα χωρίς γέμιση, έχει ζάχαρη μέσα και επάνω μετά το ψήσιμο !
Μερίδες 4
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 30 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 minutes

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Ταψί 22 εκ.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 30 γρ Καλαμποκέλαιο
  • 3 κ.σ. Ζάχαρη

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ½  κ.γ ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε δέκα λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί και συνεχίζουμε.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 22 εκ.
  • Χωρίζουμε την ζύμη στα 8 και κάνουμε μπαλάκια την ζύμη, αφήνουμε στην άκρη τα 4. (Θα φτιάξουμε την πίτα με τα 4 μπαλάκια, με τα άλλα 4 θα φτιάξουμε μια τάρτα).
  • Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το βάζουμε στο ταψί και επάνω στάζουμε λάδι με πινέλο.
  • Πασπαλίζουμε ζάχαρη από πάνω, όσο γλυκιά σας αρέσει και συνεχίζουμε με άλλο φύλλο.
  • Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λεπτό φύλλο, λάδι, ζάχαρη και τέλος λίγη ζάχαρη.
  • Ψήνουμε την Ζαχαρόπιτα στους 190 μέχρι να πάρει χρώμα, το χρώμα που σας αρέσει.
  • Ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει, εγώ την έψησα περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθεί η πίτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Ζαχαρόπιτα
Όσο πιο λεπτά ανοίγετε τα φύλλα σας, τόσο πιο τραγανή θα γίνει η πίτα σας.
Θα σας δώσω πολλές ιδέες και θα φτιάξουμε πολλά με αυτή την πίτα.
Η επόμενη συνταγή θα είναι μια τάρτα με μανιτάρια, τις έφτιαξα μαζί.
Μπορείτε με την ζύμη να φτιάξετε 2 ζαχαρόπιτες, θα βγουν 2 ταψάκια.
Αν θέλετε πασπαλίστε και κανέλα, βάλτε μέσα ξηρούς καρπούς.
Μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα, παίξτε με ότι σας αρέσει.
Είναι μια τέλεια ιδέα για όσους νηστεύουν και θέλουν γλυκό.
Μπορείτε να περιχύσετε 1 κ.σ από το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού.
Να λιώσετε κουβερτούρα και να την περιχύσετε,πολλές παραλλαγές.
Καλή Όρεξη elpidas little corner !!
Θερμίδες: 316.23kcal
Πιάτο: Γλυκές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Ιδιαίτερες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 316.23kcal | Υδατάνθρακες: 47.65g | Πρωτεΐνη: 5.17g | Λιπαρά: 11.49g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.16g | Φυτικές Ίνες: 1.35g | Σάκχαρα: 9.62g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close