Εύκολη Στριφτόπιτα

8K

Σαν και αυτήν δεν έχω γνωρίσει και ούτε πρόκειται να γνωρίσω άλλη. Πολύ αγαπημένη μου Κατίνα-Αικατερίνη-Κάθριν-Κατερίνα. Σαν γειτόνισσα μου ξεκίνησε και οικογένεια μου κατέληξε μια και μοναδική Κάθριν. Ακόμα και σήμερα αν χρειαστώ κάτι και ας μην μένουμε δίπλα είναι εκεί.

Δε θα μπορούσα να μην σας δείξω την Εύκολη Στριφτόπιτα της με τυρί. Εννοείται ότι τα κάνει όλα με το μάτι, αλλά της λέω εδώ θα τα μετρήσουμε. Πάμε στην κουζίνα μου, να δείτε πόσο εύκολα θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη Τυρόπιτα.

5 από 5 ψήφους

Εύκολη Στριφτόπιτα

Mπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη στο ψυγείο και να τη φτιάξετε όποτε θέλετε !
Μερίδες 20
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 2 ώρες

Εργαλεία

  • Λαμαρίνα
  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 400 γρ Φέτα
  • 1 Αυγό
  • 3 κ.σ. Γιαούρτι ή γάλα

Για το φύλλο

  • 100 γρ Βούτυρο λιωμένο
  • 80 γρ Βούτυρο μαλακό

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε μια τρύπα ρίχνουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δούμε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια μας.
  • Την αφήνουμε σε μια σακούλα, αφού την αλευρώσουμε, για μισή ώρα περίπου.
  •  Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 ή 18 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
    Εύκολη Στριφτόπιτα
  • Βάζουμε σε κάθε πιτάκι ½ κ.γ περίπου βούτυρο και το αλείφουμε με το χέρι μας. Το πρώτο πιτάκι το ανοίγουμε πιο μεγάλο, να καλύψουμε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω.
  • Σε αυτό το στάδιο τα βάζουμε με αλεύρι σε σακουλάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο επιτυχημένη θα γίνει η πίτα μας. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να την φτιάξουμε αμέσως, αλλά έχει μεγάλη διαφορά η ζύμη.
  • Αφού κάνουμε ένα φύλλο με τα 3 μπαλάκια, το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο.
  • Ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο λίγο - λίγο να πάει σε όλο το φύλλο.
  • Απλώνουμε πάνω την γέμιση, κάνουμε ρολό το στρίβουμε και το βάζουμε στο ταψί.
  • Το ίδιο κάνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι, μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
  • Βουτυρώνουμε και ψήνουμε την πίτα μας, σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 180-190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Εύκολη Στριφτόπιτα
Αν χωρίσετε τη ζύμη στα 18, θα γίνουν πιο λεπτά τα φύλλα.
Μπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη στο συρτάρι ψύξης, 5-6 μέρες γίνεται καλύτερη.
Να βάλετε έτοιμη την πίτα στην κατάψυξη και να τη ψήσετε όταν θέλετε.
Αν θέλετε στη γέμιση προσθέστε ξύσμα λεμονιού, μυρώνια, καυκαλήθρες, δυόσμο, όποιο μυρωδικό έχετε στο σπίτι.
Καλή όρεξη elpidas little corner !!
Θερμίδες: 249.92kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 249.92kcal | Υδατάνθρακες: 25.02g | Πρωτεΐνη: 6.59g | Λιπαρά: 13.6g | Κορεσμένα Λιπαρά: 8g | Φυτικές Ίνες: 0.85g | Σάκχαρα: 1.06g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close