Μια από τις τούρτες που λατρεύω, είναι αυτή που φτιάξαμε στο live. Είναι πολύ εύκολη ελαφριά ζουμερή όσο για τη νοστιμιά της δεν έχω λόγια. Την συνταγή για το παντεσπάνι τη κρατάτε γιατί θα το φτιάχνετε πολύ συχνά. Ο καλύτερος συνδυασμός σοκολάτα φράουλα και έρχεται το φρόστιγκ τυριού να την απογειώσει. Πάμε κουζίνα να τη φτιάξουμε παρέα να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου, για την πιο τέλεια τούρτα φράουλας.
Τούρτα Φράουλας
Ζουμερή και γευστική !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Μίξερ
- Μπολ
- Σπάτουλα Τούρτας
- Στραγγιστήρι
- 3 τεμ Ταψί 18 εκ.
- Τρυπητό
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 300 γρ Ζάχαρη
- 230 γρ Ξινόγαλα
- 220 γρ Γαλλικό Καφέ ή ζεστό νερό
- 200 γρ Αλεύρι Κούλα
- 90 γρ Ηλιέλαιο
- 70 γρ Κακάο
- 15 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
- 5 γρ Σόδα Φαγητού
- 3 Αυγά
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Κανέλα
Για το φρόστινγκ
- 450 γρ Κρέμα Γάλακτος παγωμένη
- 250 γρ Τυρί Μασκαρπόνε ή κρέμα τυριού
- 90 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 10 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε ή 2 βανιλλίνες
Για ενδιάμεσα και επάνω
- 500 γρ Φράουλες
- 30 γρ Ζάχαρη
Οδηγίες
Για τις φράουλες
- Παίρνουμε τις μισές φράουλες, τις πλένουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα 4, πασπαλίζουμε πάνω τη ζάχαρη και τις αφήνουμε σε τρυπητό και από κάτω ένα μπολ στο ψυγείο.
Για το παντεσπάνι
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη κανέλα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το Ξυνόγαλα και την σόδα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, τέλος προσθέτουμε το ζεστό καφέ.
- Το μείγμα είναι υγρό, έτσι πρέπει να είναι, μοιράζουμε σε 3 ταψιά 18-20 εκ. αφού βάλουμε λαδόκολλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας πάντα και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το φρόστινγκ
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη και τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε τη κρέμα, χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Καλό θα είναι να έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι και το φρόστιγκ, από το προηγούμενο βράδυ.
Για το τελείωμα
- Για να στήσουμε την τούρτα βάζουμε ένα παντεσπάνι, από πάνω σιρόπι φράουλας (από τις φράουλες που έχουμε κόψει), κρέμα φράουλας από αυτές που κόψαμε και φρέσκες, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Στολίζουμε όπως θέλουμε την τούρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να την καλύψετε με γκανάζ ή λιωμένη κουβερτούρα.
Να βάλετε και μέσα και πάνω από τις φράουλες κουβερτούρα.
Αν δεν έχετε φράουλες να αλείψετε με μαρμελάδα το παντεσπάνι.
Να βάλετε κρέμα τυριού αντί για μασκαρπόνε ή σκέτη κρέμα γάλακτος.
Μπορείτε να κάνετε ένα παντεσπάνι ή 2 και να τα κόψετε
Να τυλίξετε πολύ καλά το παντεσπάνι και να το φυλάξετε στη κατάψυξη.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας και τις φωτογραφίες σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 325.94kcal | Υδατάνθρακες: 34.33g | Πρωτεΐνη: 4.44g | Λιπαρά: 20.11g | Κορεσμένα Λιπαρά: 9.85g | Φυτικές Ίνες: 1.94g | Σάκχαρα: 22.85g
Προσωπική σημείωση
Απίθανη συνταγή τούρτας! Εγώ την κάλυψα με γκαναζ, εκτός φράουλες συμπλήρωσα και διαφορά φρέσκα βατόμουρα… συστήνω να την δοκιμάσετε!
Φανταστική συνταγή!! Θα τη προσπαθήσω σίγουρα!! Μπράβο Ελπίδα!!!!
Σε ευχαριστώ !