Σπανακόπιτα

5.6K

Αγαπημένη πίτα, λίγο διαφορετική όπως θα δείτε. Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας το φύλλο να δείτε την διαφορά. Πάμε να  φτιάξουμε βήμα-βήμα Σπανακόπιτα!

5 από 7 ψήφους

Σπανακόπιτα

Τέλειο τραγανό φύλλο με ζουμερή γέμιση υπάρχει τίποτα καλύτερο !
Μερίδες 14
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 2 ώρες

Εργαλεία

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Ταψί 36 εκ.

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 500 γρ Σπανάκι
  • 250 γρ Φέτα
  • 1 φλ Καλαμποκέλαιο
  • 1 Αυγό
  • ματσάκι Άνηθος
  • 2 κ.σ. Τραχανά Λαχανικών
  • 2 κ.σ. Γιαούρτι
  • ½ κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ

Οδηγίες

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και τον άνηθο τα στεγνώνουμε πολύ καλά.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  • Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε  με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε να ξεκουραστεί, μόλις περάσουν  10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο, φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
  • Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά.

Για τελείωμα

  • Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.
  • Βάζουμε γέμιση σκόρπια από λίγο και παντού και ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο. Το 2° φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και πάλι γέμιση.
  • Το ίδιο κάνουμε με το 3°-4°-5° φύλλο, τα βάζουμε όλα σουρωτά μέσα στο ταψί. Ενδιάμεσα γέμιση και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο.
  • Γυρίζουμε αυτό που προεξέχει, αλλά βάζουμε μαλακό βούτυρο εκεί που γυρίζει.
  • Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο ακριβώς όσο το ταψί και σκεπάζουμε την πίτα.
  • Μπαίνει σαν καπάκι και κλείνει τέλεια, ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκέλαιο. Βρέχουμε με νερό απλά με το χέρι, το τινάζουμε πάνω δηλαδή 5-6 φορές.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου. Να ξεκολλήσει  γύρω – γύρω από το ταψί και να ξεροψηθεί.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Δοκιμάστε την Σπανακόπιτα μου και θα σας ξετρελάνει!

Έξυπνα Μυστικά

Σπανακόπιτα
Μπορείτε να βάλετε απλό τραχανά ή σιμιγδάλι
 Δεν πετάμε τίποτα ότι περισσεύει γίνεται τέλεια πίτα!
Καλή Όρεξη !!
Θερμίδες: 347.66kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 347.66kcal | Υδατάνθρακες: 28.81g | Πρωτεΐνη: 7.67g | Λιπαρά: 22.69g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.47g | Φυτικές Ίνες: 1.74g | Σάκχαρα: 1.6g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Με μπέρδεψες λίγο με το καλαμποκελαιο. Το βάζεις μαζί με τα υλικά της γέμισης ή στο τέλος;

    1. Το καλαμποκέλαιο το βάζεις στη γέμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close