Η Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Αγαπημένη Σπανακόπιτα λίγο διαφορετική όπως θα δείτε. Τέλειο τραγανό φύλλο με ζουμερή γέμιση υπάρχει τίποτα καλύτερο. Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας το φύλλο να δείτε την διαφορά. Πάμε να  φτιάξουμε βήμα-βήμα Σπανακόπιτα!

Σπανακόπιτα

Δείτε τη συνταγή για τη ζύμη εδώ.

Υλικά για την γέμιση

500 γρ σπανάκι

1/3 ματσάκι άνηθο

250 γρ ρεγκάτο

2 κ.σ τραχανά λαχανικών

αλάτι-πιπέρι

1/2 κ.γ μπέικιν

1 αυγό

1 φλ.τσ καλαμποκέλαιο

2 κ.σ γιαούρτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και τον άνηθο τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και το αφήνουμε στην άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως και στην Τυρόπιτα. (Αν δεν τη θυμόσαστε δείτε την εδώ)

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

 

Δοκιμάστε την Σπανακόπιτα μου και θα σας ξετρελάνει!

Σπανακόπιτα

Μυστικά

Αν δεν έχετε ρεγκάτο, βάζετε όποιο τυρί έχετε στο ψυγείο.

Μπορείτε να βάλετε απλό τραχανά ή σιμιγδάλι

 Δεν πετάμε τίποτα ότι περισσεύει γίνεται τέλεια πίτα!

Καλή Όρεξη !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι