Μπαχαρικά στη κουζίνα σας #1

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Ένα από τα πιο απαραίτητα συστατικά μιας κουζίνας, που θα πρέπει να έχει όποιος μαγειρεύει είναι τα μπαχαρικά, στα οποία φυσικά θα συμπεριλάβω και το αλάτι.

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Τα μπαχαρικά είναι τα υλικά εκείνα τα οποία θα νοστιμίσουν μια συνταγή μας και θα της δώσουν γεύση και άρωμα πέρα από τα συνηθισμένα. Για κάποιον που αγαπάει τη μαγειρική είναι αρκετά σημαντικό να έχει στη κουζίνα μια πλήρη γκάμα από διάφορα μπαχαρικά. Κάποια είναι απαραίτητα για κάθε μέρα και κάποια για πιο … ιδιαίτερες συνταγές.

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Αν θέλετε τη συμβουλή μου, προτιμήστε να πάρετε τα μπαχαρικά σας από ένα εξειδικευμένο κατάστημα και φυσικά προτιμήστε μπαχαρικά σε κόκκους τα οποία θα αλέθετε εσείς με ένα μύλο. Πραγματικά θα δείτε τεράστια διαφορά σε γεύση και άρωμα.

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Εγώ πάντως τα τελευταία χρόνια παίρνω τα μπαχαρικά μου, και όχι μόνο, από το Παντοπωλείο σέσουλα. Έχουν και e-shop και μου τα στέλνουν κατευθείαν σπίτι.

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Και επειδή ξέρουν από μπαχαρικά και τα αγαπάνε όσο κι εγώ, είπαμε να κάνουμε μια προσφορά για τους φίλους και φίλες μου. Γι αυτό λοιπόν θα ξεκινήσω με αυτό το άρθρο με τα δύο πιο βασικά και απαραίτητα και θα συνεχίσουμε ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε μια πλήρη συλλογή μπαχαρικών στο ντουλάπι σας.

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Αλάτι Μεσολογγίου Χονδρό

Είναι το ιδανικότερο αλάτι για τη μαγειρική και φυσικά 100% Ελληνικό. Δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, πλην φυσικά του πλυσίματος που το κάνει βρώσιμο. Δεν περιέχει  χημικά πρόσθετα, βελτιωτικά ροής κ.α και φυσικά έχει απαράμιλλη γεύση. Εγώ προτιμώ το χονδρό αλάτι το οποίο βάζω σε μύλο εκτός από κάποιες φορές που στο μαγείρεμα θα το χρησιμοποιήσω ως έχει σε κόκκους.

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Πιπέρι σε κόκκους

Το πιπέρι σε κόκκους δεν έχει καμία σχέση με τα έτοιμα αλεσμένα πιπέρια που απλά προσθέτουν καυστικότητα στο φαγητό. Το φρεσκοαλεσμένο πιπέρι πραγματικά θα σας εκπλήξει. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρους τους κόκκους είτε σαν διακόσμηση είτε σε σάλτσες και σούπες (προσοχή μόνο να τους αφαιρέσετε μετά μη τυχόν και τους δαγκώσει κανείς). Παρόλο που οι περισσότεροι ξέρουν και χρησιμοποιούν το κλασσικό μαύρο πιπέρι, εγώ προτιμώ το μιξ 4 πιπεριών (μαύρο – άσπρο – πράσινο – κόκκινο).

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Εάν λοιπόν σας αρέσουν κι εσάς τα φρεσκοαλεσμένα μπαχαρικά και θέλετε να δημιουργήσετε την δική σας συλλογή από ποιοτικά μπαχαρικά τότε πρέπει να δείτε τη προσφορά που κάνει για τους φίλους και τις φίλες μου η σέσουλα.

Μπορείτε να αποκτήστε, εάν θέλετε,  λοιπόν ένα μεγάλο μύλο (180ml) με χονδρό Αλάτι Μεσολογγίου και ένα μεσαίο μύλο (150ml) με μιξ 4 Πιπεριών σε κόκκους. Δείτε την προσφορά ΕΔΩ.

Μπαχαρικά στη κουζίνα σας

Θα υπάρξει και συνέχεια με αφιέρωμα και σε άλλα μπαχαρικά και αντίστοιχες προσφορές.

Περιμένω λοιπόν τα σχόλια σας και εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες συνταγές μπορείτε να εγγραφείτε και στο newsletter της σελίδας μου.

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι