Σουτζουκάκια Σμυρνέικα ένα φαγητό κλασσικό, ξεχωριστό και τόσο νόστιμο. Θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή του αγαπημένου μου, Ηλία Μαμαλάκη. Νομίζω τον ξέρετε όλοι,θα συμπληρώσω ότι είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και φίλος. Πάμε να φτιάξουμε μοναδικά Σμυρνέικα Σουτζουκάκια.
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Κλασσική και Παραδοσιακή συνταγή !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Κατσαρόλα
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
Συστατικά
- 500 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
- 100 γρ Ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. Κύμινο
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1½ ποτήρι Τοματοχυμό
- ¼ ποτήρι Νερό
- ¼ φλ. Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. Κύμινο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
Οδηγίες
- Σουρώνουμε το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μικρά σουτζουκάκια.
- Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε και μέχρι να κάνουν κρούστα.
- Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που σιγοβράζει και τα βράζουμε για ½ ώρα περίπου. Αν θέλουμε ρίχνουμε στην κατσαρόλα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Όχι κρεμμύδι στον κιμά.
Κόκκινο κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού.
Ηλία μου σε ευχαριστώ πολύ, για την συνταγή σου !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 432.95kcal | Υδατάνθρακες: 16.25g | Πρωτεΐνη: 20.23g | Λιπαρά: 31.94g | Κορεσμένα Λιπαρά: 9.35g | Φυτικές Ίνες: 1.45g | Σάκχαρα: 4.6g
Προσωπική σημείωση