Γαριδομακαρονάδα

2.2K

Όλοι μας έχουμε κάποιο φαγητό που αγαπάμε περισσότερο, ένα από αυτά που θα μπορούσα να τρώω συνέχεια είναι η γαριδομακαρονάδα. Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε παρέα και να μοιραστώ μαζί  σας όλα τα μυστικά μου.

5 από 6 ψήφους

Γαριδομακαρονάδα

Αγαπημένη συνταγή !
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 minutes
Ψήσιμο 20 minutes
Συνολικός χρόνος 50 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Κουτάλα Ζυμαρικών
  • Αντικολλητικό Τηγάνι
  • Τρυπητό

Συστατικά

  • 600 γρ Γαρίδες
  • 500 γρ Σπαγγέτι
  • 100 γρ Ελαιόλαδο
  • 50 γρ Ούζο
  • 2 Τομάτες ώριμες ή σάλτσα τομάτας
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 1 κ.γ. Τοματοπελτέ
  • Αλάτι Μεσολογγίου
  • Πιπέρι
  • Βασιλικός

Για επάνω

  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Φύλλα Βασιλικού
  • Ξύσμα Λεμονιού

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε βγάζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες και κρατάμε το κέλυφος.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο με τα κελύφη και τα πιέζουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους, αλάτι, πιπέρι, ούζο και μετά από 1-2 λεπτά που θα εξατμιστεί προσθέτουμε  μια κούπα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και πατάμε καλά να βγει όλο το ζουμί, το κρατάμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τις γαρίδες για ένα λεπτό  απλά να αλλάξουν χρώμα, τις βγάζουμε  και τις κρατάμε στην άκρη σκεπασμένες.
  • Βάζουμε στο τηγάνι που είχαμε τις γαρίδες το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την πιπεριά, τον πελτέ και την σάλτσα ή τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al  dente, 2 λεπτά πριν βράσουν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες στην σάλτσα και κρατάμε λίγες για το τέλος.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατεύουμε, σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, γαρίδες που έχουμε κρατήσει, ξύσμα λεμονιού και βασιλικό.

Έξυπνα Μυστικά

Γαριδομακαρονάδα
Μπορείτε να βάλετε όποιο ζυμαρικό σας αρέσει.
Να βάλετε κατεψυγμένες γαρίδες η μισές - μισές.
Να βάλετε μαϊντανό και τζίντζερ ή μπούκοβο, αν σας αρέσουν τα πικάντικα.
Αν δεν  έχετε ούζο να βάλετε λευκό κρασί, μπορείτε να αφήσετε το κέλυφος στην ουρά.
Καλή  επιτυχία !!
Θερμίδες: 693.54kcal
Πιάτο: Ζυμαρικά, Θαλασσινά
Κουζίνα: Διεθνής
Keyword: Κυρίως Πιάτο
Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 693.54kcal | Υδατάνθρακες: 46.01g | Πρωτεΐνη: 39.18g | Λιπαρά: 35.47g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.96g | Φυτικές Ίνες: 4.25g | Σάκχαρα: 4.95g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close