Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο

1.5K

Κάνετε ρυζόγαλο και μένουν 2 μπολ στο ψυγείο δεν τα πετάμε. Ανακύκλωση τώρα όσο τρελό και αν σας φανεί θα φτιάξουμε πίτα. Στριφογυρίζει καιρό στο μυαλό μου αυτή η ιδέα και ήρθε η ώρα της. Σήμερα είπα να κάνω την δοκιμή να δω πως θα βγει αυτό που σκέφτηκα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από ότι περίμενα μοναδικό. Πάμε να φτιάξουμε την Μοναδική μου Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο!

5 από 6 ψήφους

Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο

Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε με το ρυζόγαλο που σας περίσσεψε ;
Μερίδες 10
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 40 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Σπάτουλα
  • Ταψί 34 εκ.

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

  • 400 γρ Ρυζόγαλο
  • 150 γρ Ανθότυρο
  • 80 ml Φρέσκο Γάλα
  • 70 γρ Ζάχαρη
  • 2 Αυγά
  • 2 κ.σ. Σιμιγδάλι
  • 1 κ.γ. Ξύσμα Λεμονιού
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 1 κ.γ. Βούτυρο
  • ¼ κ.γ. Μαστίχα Χίου

Για επάλειψη

  • Καλαμποκέλαιο
  • Βούτυρο μαλακό

Οδηγίες

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρακί (ή το ξύδι) και το λάδι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι,  μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, τη σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
  • Αφού περάσουν 10 λεπτά, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη και έχουμε ζύμη για να χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.
  • Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Για την κρέμα

  • Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρυζόγαλο, το ξύσμα, το γάλα και τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ρυζόγαλο.
  • Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το βούτυρο. Αν το μείγμα έχει υγρά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την μαστίχα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Τις κρέμες τις σκεπάζουμε πάντα με σελοφάν να ακουμπάει την κρέμα.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα από το προηγούμενο βράδυ. Η γέμιση όταν φτιάχνουμε πίτα πρέπει να είναι πάντα κρύα.

Για τελείωμα

  • Παίρνουμε τα 4 μπαλάκια της ζύμης και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο για την πίτα.
  • Αλείφουμε με λάδι το ταψί και το φύλο, ξανά άλλο ένα φύλλο πάλι λάδι και πάνω κρέμα.
  • Πάνω από τη κρέμα βάζουμε ένα φύλλο πατσαβουριαστό. Τελειώνουμε με το 4° φύλλο λαδώνουμε πάντα καλά, όλα τα φύλλα και κλείνουμε την πίτα.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου. Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο εγώ την έψησα στον αέρα.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Μόλις ψηθεί η Πίτα την κόβουμε και περιχύνουμε με μέλι, άχνη και κανέλα.

Έξυπνα Μυστικά

Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο
Μπορεί να γίνει και σοκολατένια με σάλτσα φράουλα ή κεράσι.
Μπορείτε να την περιχύσετε με σοκολάτα παίξτε στην κουζίνα.
Δοκιμάστε την Μοναδική μου Πίτα με
Ρυζόγαλο και Ανθότυρο!!     
Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!
 
Θερμίδες: 300.3kcal
Πιάτο: Γλυκές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Ιδιαίτερες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 300.3kcal | Υδατάνθρακες: 39.63g | Πρωτεΐνη: 7.81g | Λιπαρά: 11.89g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.42g | Φυτικές Ίνες: 1.08g | Σάκχαρα: 10.57g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close