Κολοκυθόπιτα

7.9K

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια εύκολη συνταγή φίλης μου, που την έφτιαχνε στο μαγαζί της, είναι πολύ εύκολη και η νοστιμιά της δεν περιγράφεται.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω τις κολοκύθες, τώρα που είναι η εποχή τους θα φτιάξουμε πολλές συνταγές. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα την αγαπημένη μου Κολοκυθόπιτα, Λίτα μου σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή σου.

5 από 10 ψήφους

Κολοκυθόπιτα

Μια από τις αγαπημένες μου πίτες είναι η γλυκιά Κολοκυθόπιτα !
Μερίδες 16
Προετοιμασία 2 ώρες
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 50 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μίξερ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Στραγγιστήρι
  • Ταψί 36 χ 40 εκ.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 700 γρ Κολοκύθα βρασμένη
  • 250 γρ Ζάχαρη
  • 90 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 85 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 γρ Κανέλα Κεϋλάνης
  • 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Για το φύλλο

  • 130 γρ Βούτυρο μαλακό
  • 120 γρ Βούτυρο λιωμένο
  • 30 γρ Ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Βάζουμε στον κάδο τα υλικά της ζύμης τα ζυμώνουμε 5 λεπτά και σκεπάζουμε τη ζύμη, να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Βράζουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά την κολοκύθα, να μην έχει υγρά, μόλις κρυώσει προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χωρίζουμε την ζύμη στα 17 και κάνω μπαλάκια, τα 8 μπαλάκια θα γίνουν 1 φύλλο και θα μπει κάτω και τα 9 άλλο ένα και θα μπει επάνω.
    Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
  • Ανοίγουμε τα μπαλάκια σαν ένα πιατάκι γλυκού και αλείφουμε ενδιάμεσα με βούτυρο, καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
    Κολοκυθόπιτα
  • Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα μπαλάκια και κάνουμε το δεύτερο φύλλο μπαίνει και αυτό στο ψυγείο.
  • Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε τα φυλάμε στο ψυγείο ή καλά κλειστά στην κατάψυξη και έχουμε έτοιμα φύλλα για πίτα.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 κάτω αντίσταση και αέρα.
  • Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα 36 χ 40 και ανοίγουμε το φύλλο να προεξέχει λίγο για να κάνουμε τον κόθρο.
  • Βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε τη γέμιση.
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, πιο μεγάλο, και το βάζουμε μέσα στο ταψί, πολύ σουρωτό.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά γύρω γύρω και επάνω την πίτα  για να γίνει τραγανή, την χαράζουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας πάντα και όταν ψηθεί την αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Κολοκυθόπιτα
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 397.88kcal
Πιάτο: Γλυκές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Παραδοσιακές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 397.88kcal | Υδατάνθρακες: 58.56g | Πρωτεΐνη: 5.95g | Λιπαρά: 15.89g | Κορεσμένα Λιπαρά: 8.56g | Φυτικές Ίνες: 2.43g | Σάκχαρα: 17.01g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close