Τραχανοπλιγουρόπιτα με τυρί

2.5K

Έπρεπε να την φτιάξω για μια παρουσίαση στο biscotto. Το θέμα ήταν τοπικές συνταγές από τα Σύβοτα. Η πίτα είχε μεγάλη επιτυχία το ίδιο και το ταξίδι μου στα Σύβοτα. Σίγουρα θα το θυμάμαι για πάντα αυτό το ταξίδι ήταν μαγικό. Πανέμορφο μέρος με πολύ ωραίους ζεστούς ανθρώπους. Ευχαριστώ πολύ την Μαρία και την Χρύσα που με διάλεξαν. Και τον Νάσο και την Κωνσταντίνα για τις παραμυθένια διαμονή μου.

Πάμε να σας δείξω την Τραχανοπλιγουρόπιτα με τυρί που έφτιαξα.

5 από 7 ψήφους

Τραχανοπλιγουρόπιτα με τυρί

Μια πίτα που έφτιαξα και δεν είχα ξανά δοκιμάσει ποτέ και πέτυχε !
Μερίδες 8
Προετοιμασία 1 ώρα 30 minutes
Ψήσιμο 45 minutes
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 15 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Σπάτουλα
  • Σύρμα
  • Ταψί 30 εκ.

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Οδηγίες

Για τη γέμιση

  • Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό να φουσκώσει.
  • Μισοβράζουμε τον τραχανά στο νερό με το μισό γάλα.
  • Ο τραχανάς πρέπει να κρατάει προσέχουμε να μην βράσει.
  • Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τον τραχανά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, τα 200 γρ φέτα και το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα του τραχανά και ανακατεύουμε.

Για τη ζύμη

  • Κάνουμε το ζυμάρι μας και αφού ξεκουραστεί ανοίγουμε 2 φύλλα (έχω πολλές συνταγές στο μπλόγκ για φύλλο, αν θέλετε να δείτε αναλυτικά).

Για τελείωμα

  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί.
  • Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί να προεξέχει από το ταψί και λαδώνουμε.
  • Το 2° φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και αδειάζουμε την γέμιση.
  • Τρίβουμε την υπόλοιπη φέτα πάνω από την γέμιση και γυρνάμε το φύλλο.
  • Ψήνουμε την πίτα να ροδίσει 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Tραχανοπλυγουρόπιτα με τυρί
Αυτή είναι ξεσκέπαστη την έφτιαξα και με 2 φύλλα κάτω 2 πάνω. Αν την φτιάξετε με 4 φύλλα θα κάνετε διπλάσιο ζυμάρι.
Η γέμιση δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά για να γίνει τραγανή η πίτα.
Τα φύλλα πρέπει να είναι λεπτά και τραγανά όπως στην φωτογραφία.
Καλή όρεξη elpidas little corner !!
                      Eυχαριστώ Την Maria Athanasopoulou-Chrissa Krassa το Top Tourism!
                                      Τον Karabelas Nasos-Κωνσταντίνα Μαστροκώστα
                           To Sivota Diamond Spa Resort Official για την αξέχαστη εμπειρία.
Θερμίδες: 337.89kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Ιδιαίτερες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 337.89kcal | Υδατάνθρακες: 36.75g | Πρωτεΐνη: 12.25g | Λιπαρά: 15.8g | Κορεσμένα Λιπαρά: 8.41g | Φυτικές Ίνες: 2.83g | Σάκχαρα: 2.84g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close