Σεμινάριο: Ελληνική παραδοσιακή πίτα και μπουγάτσα

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα είμαι στο Άμμιλος για το σεμινάριο «Ελληνική παραδοσιακή πίτα και μπουγάτσα» για Ερασιτέχνες και Λάτρεις της Μαγειρικής, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.

Μπουγάτσα με τυρί

Στο σεμινάριο «Ελληνική παραδοσιακή πίτα και μπουγάτσα», στο χώρο γαστρονομίας «Άμμιλος», θα μάθετε ότι βασική προϋπόθεση για να πετύχει μια πίτα ή μια μπουγάτσα είναι τα καλής ποιότητας υλικά. Αρχικά το αλεύρι και στη συνέχεια τα υλικά της γέμισης. Αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, νερό, άχνη ζάχαρη, κρέμα, κλπ. παρέα με τα χέρια σας, τον πλάστη και πολύ αγάπη και μεράκι για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα! Το σπιτικό φύλλο, σίγουρα είναι ένας γευστικός πειρασμός. Θα φτιάξετε το δικό σας φύλλο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει. Την πρώτη φορά ίσως σας φανεί λίγο δύσκολο, σιγά – σιγά όμως θα είστε περήφανοι για τα δημιουργήματά σας. Η μαγειρική είναι αγάπη-φαντασία-δημιουργικότητα και οι παραδοσιακές συνταγές δεν πρέπει να χάνονται. Ελάτε λοιπόν να μοιραστείτε μαζί με την Ελπίδα, τα μυστικά και τις τεχνικές της, για να φτιάξετε τις καλύτερες παραδοσιακές χειροποίητες πίτες και μπουγάτσες.

Στο σεμινάριο θα μάθετε για:

– την πίτα, την μπουγάτσα και την ιστορία τους

– τα είδη ζύμης και τους τύπους των αλευριών

– τις τεχνικές και τα μυστικά προετοιμασίας και ανοίγματος των φύλλων

– τα διαφορετικά υλικά και τους συνδυασμούς για τις γεμίσεις

– τους τρόπους ψησίματος

Πίτα με 4 Τυριά

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν παραδοσιακή ελληνική χωριάτικη τυρόπιτα με ελαιόλαδα και παραδοσιακή μπουγάτσα με κρέμα, κανέλα και ζάχαρη άχνη. Επίσης, θα παρουσιαστούν διάφορες άλλες ιδιαίτερες γεμίσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοκιμάσουν τα παρασκευάσματά τους, θα πάρουν μαζί τους το ταψάκι με την πίτα που θα παρασκευάσουν, καθώς και τις συνταγές και το πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Χορηγοί του σεμιναρίου για ακόμα μία φορά θα είναι :

Το αγαπημένο μου e-shop σέσουλα

Παντοπωλείο σέσουλα

Και το μοναδικό αλεύρι Κούλα

Αλεύρι Κούλα

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτε στη σελίδα του Άμμιλος κάνοντας κλικ εδώ !

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι