Πιπερόπιτα

Πιπερόπιτα

Πολύ νόστιμη πίτα-πίτσα θα έλεγα ότι θυμίζει η Πιπερόπιτα. Την συνταγή για την ζύμη την πήρα από την αδερφή μου. Πρόσφατα έμαθε να κάνει πίτες και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Και επειδή μου αρέσει να μαθαίνω και να δοκιμάζω συνέχεια πήρα την συνταγή. Θα την δούμε βήμα-βήμα είναι εύκολη και αξίζει να την  δοκιμάσετε. Αν δεν έχετε δοκιμάσει πίτα με πιπεριές Φλωρίνης ήρθε η ώρα.

Πιπερόπιτα

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την Πιπερόπιτα μου.

Υλικά για την ζύμη

750 γρ αλεύρι για πίτα

500-600 ml περίπου χλιαρό νερό (λέω περίπου γιατί εξαρτάται από το αλεύρι μας)

1 κ.σ αλάτι

1 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ ελαιόλαδο

250 γρ μαργαρίνη σόφτ

6 κ.σ καλαμποκέλαιο.

Υλικά για την γέμιση:

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

2 κρεμμύδια

2 αυγά

φέτα

τριμμένα κίτρινα τυριά

μαϊντανό

πιπέρι

πρέζα μοσχοκάρυδο

πάπρικα γλυκιά

2-3 κ.σ σιμιγδάλι

100 γρ τυρί κρέμα

Ταψί Νο 36

Εκτέλεση

Τα υλικά για την γέμιση τα προσαρμόζουμε όπως μας αρέσουν. Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και προσθέτω λίγο – λίγο το νερό. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και μόλις αρχίσει και γίνεται μπάλα το ζυμώνω.

Πιπερόπιτα

Έχω μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο γι αυτό ρίχνω ελάχιστο αλεύρι. Παίρνω την ζύμη και την χτυπάω με φόρα πάνω στο τραπέζι 5-6 φορές. Θα δείτε ότι η ζύμη μας έχει γίνει μια μαλακή ζύμη κολλάει λίγο και έχει γίνει τέλεια. Την αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.

Πιπερόπιτα

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μου την χωρίζω στα 2 και το κάθε κομμάτι στα 4. Βλέπω το κάθε μπαλάκι να είναι όσο η χούφτα μου και όχι μεγαλύτερο.

Πιπερόπιτα

Ανοίγω τα 4  μπαλάκια στο μέγεθος ενός ρηχού πιάτου και αλείφω με το βούτυρο. Τα βάζω το ένα πάνω στο άλλο ανά 4 και έτσι κάνω 1 φύλλο. Το ίδιο και τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια και έχω και το 2ο φύλλο.Προσέχω οι άκρες μου να είναι λεπτές βοηθάει ο πλάστης σαν ρόδα.

Πιπερόπιτα

Παίρνω τώρα την μια άκρη και διπλώνω μέχρι την μέση. Και ξαναδιπλώνω και γίνεται σαν σφολιάτα. Βάζω πάλι μέχρι τη μέση βούτυρο και διπλώνω. Διπλώνω άλλη μια φορά και έχω ένα πακέτο το καλύπτω με μεμβράνη .

Και το αφήνω για μια ώρα στο ψυγείο το ίδιο κάνω με το υπόλοιπο ζυμάρι. Ετοιμάζω τώρα την γέμιση βάζω σε ένα τηγάνι τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν κατεβάζω από την φωτιά ρίχνω τα τυριά. Μετά πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος τα αυγά και τον μαϊντανό. Ρίχνω 2 κ.σ καλαμποκέλαιο στο ταψί και  αλείφω μετά ανοίγω το φύλλο.

Πιπερόπιτα

Βάζω το φύλλο στο ταψί πάλι 2 κ.σ καλαμποκέλαιο και από πάνω κρύα την γέμιση. Ανοίγω και το άλλο φύλλο το βάζω από πάνω και κλείνω τις άκρες. Βάζω τις 2 κ.σ καλαμποκέλαιο από πάνω να πάει παντού.

Πιπερόπιτα

Χαράζω την πίτα όχι μέχρι κάτω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς για 15 λεπτά. Χαμηλώνω στους 200 σκεπάζω με λαδόκολλα και ψήνω άλλα 45 λεπτά. Ψήνω στην τελευταία σχάρα στις αντιστάσεις, ανάλογα πάντα τον φούρνο μας.

Πιπερόπιτα

Αφήνω να κρυώσει λίγο και μετά κόβω την πίτα, αν αντέξω!!

Αυτή είναι η Πιπερόπιτα elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι