Άλλο ένα καλοκαιρινό αγαπημένο φαγητό, αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο και δεν είναι ελαφρύ φαγητό θα σας αλλάξω γνώμη. Θα το φτιάξουμε παρέα να δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο. Και αν ψήσουμε τις μελιτζάνες θα γίνει πολύ πιο ελαφρύ. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα τα πιο νόστιμα παπουτσάκια.
Παπουτσάκια
Παραδοσιακή συνταγή !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Λαμαρίνα
- Σπάτουλα
- Σύρμα
- Αντικολλητικό Τηγάνι
Συστατικά
- 4 Μελιτζάνες φλάσκες
- 30 γρ Ελαιόλαδο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Θυμάρι
Για τον κιμά
- 250 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
- 50 γρ Τριμμένο Κεφαλοτύρι
- 30 γρ Ελαιόλαδο
- 3 Τομάτες ώριμες ή σάλτσα τομάτας
- 1 Κρεμμύδι μέτριο
- 1 κ.γ. Τοματοπελτέ
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Δαφνόφυλλο
Για την κρέμα
- 300 γρ Φρέσκο Γάλα
- 50 γρ Κεφαλοτύρι
- 40 γρ Αλεύρι Κούλα
- 30 γρ Βούτυρο
- 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
Για επάνω
- 30 γρ Φρυγανιά τριμμένη
- 30 γρ Τριμμένο Κεφαλοτύρι
Οδηγίες
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση με το κοτσάνι και τις χαράζουμε σταυρωτά, τις λαδώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά και την κρέμα όπως στο Παστίτσιο και στήνουμε τα παπουτσάκια, πατάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες και βάζουμε κιμά, κρέμα και τέλος τριμμένη φρυγανιά και κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει το χρώμα που μας αρέσει, 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε με φέτα ή γιαούρτι.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 741.53kcal | Υδατάνθρακες: 52.51g | Πρωτεΐνη: 29.39g | Λιπαρά: 48.53g | Κορεσμένα Λιπαρά: 19.36g | Φυτικές Ίνες: 16.66g | Σάκχαρα: 25.63g
Προσωπική σημείωση