Τσουρέκι Μου

Τσουρέκι Μου

Τσουρέκια φτιάχνω πολύ συχνά, όχι μόνο το Πάσχα, η αγάπη που έχω στις ζύμες με κάνει να ψάχνω και να δοκιμάζω συνέχεια κάτι καινούργιο. Έτσι αφού ήθελα να κάνω δωράκι τσουρέκι βγήκε αυτή η συνταγή και μου έκλεψε την καρδιά.

Παρόμοια συνταγή με τα μαλακά ψωμάκια (θα σας πω για αυτά άλλη φορά) έφτιαξα το Τσουρέκι Μου, έχει όλα όσα θέλω εγώ και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Έτσι όταν θέλετε ένα Τσουρέκι θα μπορείτε να το φτιάξετε έτσι απλά.

Υλικά

500 γρ αλεύρι Κούλα

100 γρ ζάχαρη

6 γρ αλάτι

7 γρ ξερή μαγιά

50 γρ  βούτυρο

150 γρ γάλα

1 κ.γ μαχλέπι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

70 γρ μαρμελάδα φράουλα ή όποια άλλη έχετε

2 αυγά

Κρέμα και επάνω

50 γρ γάλα

10 γρ αλεύρι

Σταγόνες σοκολάτας

1 κρόκο

15 γρ γάλα

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 50 γρ γάλα και τα 10 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε, μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο το βράδυ και όταν το χρησιμοποιήσουμε, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνεχίζουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μαχλέπι και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μείγμα που κάναμε με το γάλα και το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη και την μαρμελάδα και ζεσταίνουμε, δεν βράζουμε, γιατί θα καεί η μαγιά, θέλουμε απλά χλιαρό μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο γάλα, ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύουμε με την ανάποδη πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας.

Μόλις καθαρίσει το μπολ αδειάζουμε σε άλλο λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Λαδώνουμε τον πάγκο και τα χέρια μας, αδειάζουμε και χωρίζουμε την ζύμη, για να φτιάξουμε το τσουρέκι. Μπορείτε να φτιάξετε μαργαρίτα αν θέλετε ή να χωρίσετε την ζύμη να κάνετε 2 πλεξούδες γύρω –  γύρω και 2 μικρές μέσα, όπως στις φωτογραφίες, βάζουμε το τσουρέκι σε κουμπωτή φόρμα με λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, αλείφουμε με τον κρόκο ανακατεμένο με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Μυστικά

Μπορείτε να το γεμίσετε μέσα με σταγόνες σοκολάτας ή να καλύψετε όλο το τσουρέκι με σοκολάτα.

Να το αφήσετε όπως είναι ή να προσθέσετε σουσάμι ή αμύγδαλο.

Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα μπορείτε να την παραλείψετε.

Καλή Επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι