Μπουγάτσα σοκολάτας

2.9K

Δεν νομίζω να υπάρχει  κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη,  χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς που τις φτιάχνουν.

Εδώ και καιρό έχω στο μυαλό μου να την φτιάξω στο σπίτι, όπως την πίτα που ανοίγω φύλλο στο τραπεζομάντιλο,  έτσι γίνεται  πολύ  λεπτό. Με αυτόν τον εύκολο τρόπο, θέλω να δοκιμάσετε να φτιάξετε όλοι την δική σας μπουγάτσα, δεν θα το πιστεύετε ότι την φτιάξατε εσείς  γίνεται τέλεια.

Αν και σας έχω πει πολλές φορές, ότι αγαπάω την βανίλια ήθελα δοκιμάσω και Μπουγάτσα σοκολάτας. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, πολύ ελαφριά τέλεια τραγανή σοκολατένια γεύση. Θέλω να την φτιάξετε σήμερα κιόλας γιατί έρχονται πολλές συνταγές, από αυτές που αγαπάτε.

5 από 14 ψήφους

Μπουγάτσα σοκολάτας

Δύο αγαπημένες γεύσεις μαζί !
Μερίδες 8
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 50 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Λαμαρίνα
  • Μαρίζ
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Σύρμα

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 230 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ Βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 110 γρ Νερό χλιαρό
  • 30 γρ Βούτυρο σε κύβους
  • 30 γρ Ηλιέλαιο
  • ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
  • ½ κ.γ. Ζάχαρη

Για τη κρέμα

  • 250 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 100 γρ Κουβερτούρα
  • 50 γρ Ζάχαρη
  • 30 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ Βούτυρο
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου

Οδηγίες

Για τη κρέμα

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το  βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε και μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη κρέμα.
  • Ανακατεύουμε τη κρέμα και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο,  να κρυώσει τελείως.

Για τη ζύμη

  • Συνεχίζουμε με την ζύμη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,  το αλάτι, το νερό και το βούτυρο να χτυπηθούν  στο μίξερ, για 10 λεπτά περίπου.
  • Μόλις καθαρίσει το μπολ του μίξερ και η ζύμη μας γίνει λεία και μεταξένια είναι έτοιμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή  ώρα.
  • Χωρίζουμε στα δύο τη ζύμη και την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, αλείφουμε  και της δύο πλευρές με ηλιέλαιο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά.
  • Παίρνουμε το ένα φύλλο και το ανοίγουμε πάνω σε τραπεζομάντιλο ή σε λαδωμένο πάγκο,  τραβάμε απαλά σιγά - σιγά τις άκρες, μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
  • Κόβουμε τις χοντρές άκρες από το φύλλο και τις βάζουμε στο κέντρο, με το πινέλο ραντίζουμε βούτυρο παντού.
  • Στο κέντρο εκεί που βάλαμε τα κομμάτια βάζουμε την κρέμα, κλείνουμε σαν φάκελο το φύλλο και ραντίζουμε κάθε πλευρά με βούτυρο.
  • Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε πάλι με το πινέλο να στάζει  στο κέντρο πάνω στα κομμάτια.
  • Βάζουμε  το πακέτο με το άνοιγμα προς τα  κάτω βουτυρώνουμε  και κλείνουμε πάλι όπως το πρώτο φύλλο.
  • Βουτυρώνουμε επάνω την Μπουγάτσα και ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο  φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει το  χρώμα που σας αρέσει.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε, με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή κρυσταλλική ζάχαρη όπως σας αρέσει.

Έξυπνα Μυστικά

Μπουγάτσα σοκολάτα
Μπορείτε να κάνετε  την κρέμα αποβραδίς  και να την φυλάξετε στο ψυγείο.
Όταν έχει ζέστη στην κουζίνα σας, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα.
Τα φύλλα σας πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένα, έτσι η Μπουγάτσα θα γίνει πολύ τραγανή.
Πρέπει  πάντα να ξεκουράζεται  την ζύμη σας, για να μπορέσετε να την ανοίξετε εύκολα, αν ανοίγετε  την ζύμη και δείτε ότι μαζεύει θέλει και άλλη ξεκούραση.
Αν σας φαίνεται δύσκολο να ανοίξετε στο τραπεζομάντιλο  τα φύλλα, ανοίξτε τα στον πάγκο σας αφού  λαδώσετε για να μην σας κολλήσει.
Καλή Επιτυχία !!
Θερμίδες: 441.99kcal
Πιάτο: Γλυκές Πίτες, Σοκολάτα
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Παιδικές Προτάσεις, Πρωϊνό
Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 441.99kcal | Υδατάνθρακες: 38.48g | Πρωτεΐνη: 5.61g | Λιπαρά: 29.68g | Κορεσμένα Λιπαρά: 16.26g | Φυτικές Ίνες: 2.29g | Σάκχαρα: 11.22g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Ωωωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω

    1. Ευχαριστώ πολύ 🙂 Χαίρομαι που σας αρέσανε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close