Μελομακάρονα, τα λατρεύουν όλοι, το κακό είναι ότι τα τρώμε μόνο Χριστούγεννα. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλές συνταγές, σήμερα τα έφτιαξα με την Ελίνα μου πανεύκολα πεντανόστιμα και τραγανά.
Είναι σίγουρα μια συνταγή που θα μείνει και θα τη φτιάχνω συχνά. Πάμε στην κουζίνα να μυρίσει το σπίτι Μελομακάρονα elpidas little corner !
Μελομακάρονα elpidas little corner
Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή !!
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Λαμαρίνα
- Μπολ
- Σπάτουλα
- Τρυπητή Κουτάλα
Συστατικά
- 7½ κούπες Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες Ελαιόλαδο
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 1 κούπα Χυμό Πορτοκάλι
- 2 Πορτοκάλια το ξύσμα
- 1 σφηνάκι Κονιάκ
- 2 κ.σ. Κανέλα
- 2 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
Για το σιρόπι
- 200 γρ Καρύδια τριμμένα
- 2 κούπες Μέλι
- 1 κούπα Νερό
- 2 Γαρύφαλλα
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και σε άλλο μπολ τα στερεά.
- Προσθέτουμε στα υγρά υλικά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
- Δεν τα ζυμώνουμε πολύ ώρα απλά ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν το χρώμα που μας αρέσει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι απλά βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα.
- Αφού πάρει βράση το σιρόπι αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι.
- Βάζουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και ενδιάμεσα τριμμένα καρύδια.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε πολύ σιροπιασμένα τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζετε μόλις βγουν από τον φούρνο με κρύο σιρόπι.
Αν η ζύμη σας γίνει σκληρή τα μελομακάρονα θα γίνουν αλευρένια και σκληρά, έτσι δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.
Το σιρόπι το βράζουμε 3 λεπτά και μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι.
Χαρούμενες γιορτές με υγεία και χαμόγελα.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 145.04kcal | Υδατάνθρακες: 19.3g | Πρωτεΐνη: 1.65g | Λιπαρά: 7.15g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.92g | Φυτικές Ίνες: 0.62g | Σάκχαρα: 9.82g
Προσωπική σημείωση