Σήμερα θα φτιάξουμε παρέα μια πίτα όλο χρώμα, με κόκκινη κρέμα και τραγανό φύλλο. Σίγουρα θα την αγαπήσετε όπως και εγώ, είναι μια καρδιά όλο αγάπη.
Πάμε στην κουζίνα μου να σας φτιάξω μια πίτα αλλιώτικη από τις άλλες, ξεχωριστή μοναδική η Πίτα της Αγάπης !
Η Πίτα της Αγάπης
Μια πίτα για να δείξετε τον έρωτα σας !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Μπολ
- Πινέλο Σιλικόνης
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Σύρμα
- Ταψί 22 εκ.
- Φόρμα σε σχήμα καρδιάς
Συστατικά
- 150 γρ Αλεύρι Κούλα
- 80 γρ Νερό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Ξύδι
- ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- 250 γρ Φρέσκο Γάλα
- 150 γρ Κρέμα Τυριού
- 50 γρ Γλυκό Βύσσινο χωρίς σιρόπι
- 30 γρ Ζάχαρη
- 30 γρ Σιμιγδάλι
- 20 γρ Βούτυρο
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- Κόκκινο Χρώμα Ζαχαροπλαστικής
- Ξύσμα Λεμονιού
Για το φύλλο
- 80 γρ Καλαμποκέλαιο
- Ζάχαρη με κόκκινο χρώμα
Οδηγίες
Για τη γέμιση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ψυγείο.
Για τη ζύμη
- Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Αφήνουμε 10 λεπτά τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί και τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια.
Για τελείωμα
- Προσθέτουμε στην κρέμα το χρώμα, το τυρί, το γλυκό βύσσινο και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ανοίγουμε και το δεύτερο το βάζουμε από πάνω, λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το ίδιο με τα άλλα 2 φύλλα.
- Πασπαλίζουμε με κόκκινη ζάχαρη την πίτα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Μόλις ψηθεί η πίτα αν θέλετε πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να βάλετε ζάχαρη με χρώμα ζαχαροπλαστικής, και να το φυλάξετε σε ένα βάζο για τα γλυκά σας.
Αν θέλετε προσθέστε αντί για βύσσινο, γλυκό κεράσι.
Τα φύλλα πρέπει να είναι πολύ λεπτά και σουρωτά, για να γίνει λεπτή και τραγανή η πίτα σας.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 331.78kcal | Υδατάνθρακες: 30.42g | Πρωτεΐνη: 4.55g | Λιπαρά: 21.44g | Κορεσμένα Λιπαρά: 6.56g | Φυτικές Ίνες: 0.72g | Σάκχαρα: 12.07g
Προσωπική σημείωση