Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται, σταθερή αξία όταν θες να φας ένα γλυκό γρήγορα και εύκολα. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη, μου την έδωσε ο φίλος μου Πέτρος Συρίγος και τον ευχαριστώ.
Λουκουμάδες
Λιώνουν στο στόμα και δεν σταματάς να τρως, σκέτα με μέλι ή με σοκολάτα !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μπολ
- Σύρμα
- Τρυπητή Κουτάλα
Συστατικά
- 500 γρ Φαρίνα Κούλα
- 500 γρ Νερό χλιαρό
- 30 γρ Ζάχαρη
- 10 γρ Ξηρή Μαγιά
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
- Καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και τέλος το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με μίξερ.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μείγμα για 30-40 λεπτά, να φουσκώσει.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε με την χούφτα μας ζύμη και με ένα μικρό κουτάλι κόβουμε λουκουμάδες.
- Τους ρίχνουμε στο λάδι και γυρνάμε με τρυπητή κουτάλα συνέχεια, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βουτάμε το κουτάλι σε καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε, με μέλι κανέλα και καρύδια ή Πραλίνα ή ζάχαρη όπως σας αρέσουν.
Έξυπνα Μυστικά
Για πιο τραγανούς λουκουμάδες, τηγανίζουμε 2 φορές.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 212.24kcal | Υδατάνθρακες: 39.96g | Πρωτεΐνη: 6.55g | Λιπαρά: 2.56g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.27g | Φυτικές Ίνες: 1.55g | Σάκχαρα: 3.31g
Προσωπική σημείωση