Λουκουμάδες

Λουκουμάδες

Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται, σταθερή αξία όταν θες να φας ένα γλυκό γρήγορα και εύκολα. Λουκουμάδες αυτά τα μικρά μπαλάκια, που λιώνουν στο στόμα και δεν σταματάς να τρως σκέτα με μέλι ή με σοκολάτα.

Λουκουμάδες

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη, μου την έδωσε ο φίλος μου Πέτρος Συρίγος και τον ευχαριστώ.

Υλικά

500 γρ χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

30 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

1 κ.γ κοφτό αλάτι

500 γρ. Φαρίνα Κούλα

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Φαρίνα Κούλα

Για το σερβίρισμα

Μέλι, κανέλα και καρύδια

Πραλίνα

Ζάχαρη

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και τέλος το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα η με μίξερ.

Λουκουμάδες

Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μείγμα για 30-40 λεπτά, να φουσκώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε με την χούφτα μας ζύμη και με ένα μικρό κουτάλι κόβουμε λουκουμάδες. Τους ρίχνουμε στο λάδι και γυρνάμε με τρυπητή κουτάλα συνέχεια, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βουτάμε το κουτάλι σε καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Λουκουμάδες

Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε, με μέλι κανέλα και καρύδια ή Πραλίνα ή ζάχαρη όπως σας αρέσουν.

Λουκουμάδες

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι