Πρασοτυρόπιτα

3.5K

Σας έχω σήμερα σούπερ Πρασοτυρόπιτα, την αγαπάνε τα κορίτσια μου. Νομίζω ότι έχουμε καιρό να φτιάξουμε πίτα, με μάθατε πλέον. Δεν γίνεται να περάσει εβδομάδα και να μη φτιάξω, έστω μια. Ακούω τόσο καλά λόγια για τις πίτες μου και θέλω να τις μοιράζομαι.

Πάμε στην κουζίνα μου να τη φτιάξουμε μαζί !

5 από 15 ψήφους

Πρασοτυρόπιτα

Πράσο και Τυρί ο απόλυτος συνδυασμός σε μία πίτα !
Μερίδες 10
Προετοιμασία 1 ώρα 30 minutes
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 30 minutes

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Ταψί 32 εκ.
  • Τρυπητό

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 500 γρ Πράσα
  • 150 γρ Φέτα
  • 1 κούπα Σπανάκι
  • 1 κούπα Σέσκουλα
  • 2 Αυγά
  • 1 Κρεμμύδι
  • ½ φλ Καλαμποκέλαιο
  • ½ φλ Φρέσκο Γάλα
  • Αλάτι Μεσολογγίου εαν δεν είναι αλμυρή η φέτα

Οδηγίες

Για τη γέμιση

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε. Τα καλύπτουμε με καυτό νερό και αφήνουμε 1-2 λεπτά. Στραγγίζουμε πολύ καλά, να μην έχουν καθόλου νερά.
  • Μόλις κρυώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση και συνεχίζουμε με την ζύμη.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε  με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε να ξεκουραστεί, μόλις περάσουν  10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.
  • Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο, φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
  • Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά.

Για τελείωμα

  • Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.
  • Βάζουμε γέμιση σκόρπια από λίγο και παντού και ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο.
  • Το 2° φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και πάλι γέμιση. Το ίδιο κάνουμε με το 3°-4°-5° φύλλο, τα βάζουμε όλα σουρωτά μέσα στο ταψί.
  • Ενδιάμεσα γέμιση και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο. Γυρίζουμε αυτό που προεξέχει, αλλά βάζουμε βούτυρο σοφτ εκεί που γυρίζει.
  • Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο ακριβώς όσο το ταψί και σκεπάζουμε την πίτα.
  • Μπαίνει σαν καπάκι και κλείνει τέλεια, ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκέλαιο.
  • Βρέχουμε με νερό απλά με το χέρι, το τινάζουμε πάνω δηλαδή 5-6 φορές.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου. Να ξεκολλήσει  γύρω – γύρω από το ταψί και να ξεροψηθεί.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Πρασοτυρόπιτα
Είναι άλλη μια συνταγή της θείας μου, την έφτιαχνε η γιαγιά της.
 
Καλή επιτυχία !!
 
Θερμίδες: 385.83kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 385.83kcal | Υδατάνθρακες: 44.52g | Πρωτεΐνη: 9.31g | Λιπαρά: 19.05g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.13g | Φυτικές Ίνες: 2.43g | Σάκχαρα: 4.43g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Παρασκεύη Γεώργιος says:

    5 stars
    Υπέροχες η συνταγές σου…

    1. 5 stars
      Χαίρομαι που σας αρέσουν, σας ευχαριστώ πολύ!!

  2. Παρασκευή Βαρδακωστα says:

    5 stars
    Εξαιρετική και αυτή η πίτα σας. Ευχαριστούμε πολύ. Το 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο το βάζετε στην γέμιση ή πάνω από το τελευταίο φύλλο.

    1. Ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκέλαιο. Βρέχουμε με νερό απλά με το χέρι, το τινάζουμε πάνω δηλαδή 5-6 φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close